Hyppää sisältöön

Varsomisen ilmoittaminen

Varsan kasvattaja tai  muu henkilö, jolle tunnistusasiakirja myönnetään, ilmoittaa varsan syntyneeksi täyttämällä kasvattajasitoumuksen Oma Tallissa kuukauden sisällä varsan syntymästä. Mikäli varsomisen ilmoittaminen ei onnistu Oma Tallissa, olethan yhteydessä henkilöön, joka hoitaa kyseisen rodun rekisteröintiasioita.

Varsomisen ilmoittaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista Oma Tallissa jos astutustiedot puuttuvat järjestelmästä. Tällöin tulee olla yhteydessä oman rodun rekisteröintiasioita hoitavaan henkilöön Hippoksessa ja ilmoittaa astutustiedot. Mikäli emätamma on astutettu ulkomailla tulee varsominen ilmoittaa rekisteröijältä saatavan erillisen lomakkeen avulla (kasvattajasitoumuslomake).

Suomen Hippoksen rekisteriin merkitty emätamman omistaja varsan syntymähetkellä on varsan kasvattaja, ellei emätammalle ole tehty hallintaoikeuden siirtoa varsan syntymähetken ajalle. Hallintaoikeuden siirto tulee olla tehtynä ennen varsan syntymää. Varsan kasvattajatietoa ei ole mahdollista muuttaa sen jälkeen kun varsan tiedot on lisätty Heppa-järjestelmään.

Varsomisen ilmoittaminen: ohjeet Oma Tallin käyttöön

Kantakirjaroduilla ja sukutiedoilla rekisteröitävillä hevoseläimillä omistajanvaihdosketju tulee olla katkeamaton kasvattajasta lähtien, jotta sukutiedot voidaan lisätä rekisteritietoihin.

Lisätietoja varsomisesta löydät seuraavalta videolta:

Yhteystiedot