Hyppää sisältöön

Vastuullisuus

Vastuullisuus on nostettu raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategiassa alan tärkeimpien arvojen joukkoon. Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuus on alan yhteinen asia, johon jokainen toimija voi vaikuttaa omalla tekemisellään ja valinnoillaan.

Vastuullisuus pitää sisällään niin ihmisten kuin hevosten hyvinvoinnin, reilun pelin periaatteiden noudattamisen kilpailutoiminnassa, tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen toimintaympäristön vaalimisen kuin ilmasto- ja ympäristöasioiden huomioimisen.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmaa on ryhdytty rakentamaan vuoden 2021 alussa. Vastuullisuusohjelma perustuu raviurheilun ja hevoskasvatuksen vuosien 2021–2024 strategiaan ja arvoihin – haluun olla arvostettu, elinvoimainen ja uudistuva raviurheilun sekä hevoskasvatuksen yhteisö. Tavoitteena on vahvistaa vastuullisia toimintatapoja raviurheilussa ja hevoskasvatuksessa sekä laajemmin koko hevosalalla.

Osana raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmaa on tapahtumien vastuullisuus. Suomen Hippoksen ja Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma käynnistyi vuonna 2019, ja ensimmäiset toimenpiteet ohjelman tiimoilta tehtiin Lahden Kuninkuusraveissa. Kuninkuusravit on kotimaisen raviurheilun suurin tapahtuma, ja pitkäjänteisellä työllä pyritään luomaan pohja vastuullisuusohjelman levittämiseen myös muihin raviurheilun tapahtumiin ja raviradoille. Myös tulevat Kuninkuusravien järjestäjät ovat sitoutuneet viemään ohjelmaa eteenpäin tulevien vuosien tapahtumissaan.

Ohita upotus