Hyppää sisältöön

Vastuullisuus

Vastuullisuus on yksi raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategian tärkeimpiä arvoja. Vastuullinen toiminta on alan yhteinen asia, johon jokainen toimija voi vaikuttaa omalla tekemisellään ja valinnoillaan. 

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuudessa korostuvat ennen kaikkea hevosten ja ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen, avoimen ja myös kriittistä tarkastelua kestävän hallinnon edistäminen sekä pyrkimys ympäristövaikutusten vähentämiseen. Oman toimintatavan tarkastelun kautta tavoitteenamme on jatkuvasti pyrkiä kohti yhtä vastuullisempaa toimintaa. 

Vastuullisuusohjelmamme kolme pääteemaa ovat Hyvinvoiva hevonen, Yhdenvertainen ja vetovoimainen yhteisö ja Reilu tapa toimia. Ohjelman teemat, tavoitteet ja toimintalinjaukset ohjaavat Suomen Hippoksen ja sen jäsenjärjestöjen toimintaa kohti sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti entistä kestävämpää ja eettisempää hevosalaa. 

Osana raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuutta on tapahtumien vastuullisuus. Suomen Hippoksen ja Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma käynnistyi vuonna 2019, ja ensimmäiset toimenpiteet ohjelman tiimoilta tehtiin Lahden Kuninkuusraveissa. Kuninkuusravit on kotimaisen raviurheilun suurin tapahtuma, ja pitkäjänteisellä työllä pyritään luomaan pohja vastuullisuusohjelman levittämiseen myös muihin raviurheilun tapahtumiin ja raviradoille. Myös tulevat Kuninkuusravien järjestäjät ovat sitoutuneet viemään ohjelmaa eteenpäin tulevien vuosien tapahtumissaan. 

Ohita upotus