Hyppää sisältöön

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelma

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategiassa nostetut arvot: vastuullisuus, yhteisöllisyys, avoimuus, monialaisuus ja intohimo.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmaa on ryhdytty rakentamaan vuoden 2021 alussa. Vastuullisuusohjelma perustuu raviurheilun ja hevoskasvatuksen vuosien 2021–2024 strategiaan ja arvoihin – haluun olla arvostettu, elinvoimainen ja uudistuva raviurheilun sekä hevoskasvatuksen yhteisö. Tavoitteena on vahvistaa vastuullisia toimintatapoja raviurheilussa ja hevoskasvatuksessa sekä laajemmin koko hevosalalla. Suomen Hippos tekee vastuullisuustyön saralla tiivistä yhteistyötä muun muassa Suomen Ratsastajainliiton kanssa.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelma pohjautuu myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joista on johdettu koko urheiluyhteisön yhteinen Urheillaan Ihmisiksi -vastuullisuusohjelma. Olympiakomitean laatiman ohjelman nostot hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping ovat tärkeitä teemoja myös hevosalalla.

Osana raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmaa on tapahtumien vastuullisuus. Suomen Hippoksen ja Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma käynnistyi vuonna 2019, ja ensimmäiset toimenpiteet ohjelman tiimoilta tehtiin Lahden Kuninkuusraveissa. Kuninkuusravit on kotimaisen raviurheilun suurin tapahtuma, ja pitkäjänteisellä työllä pyritään luomaan pohja vastuullisuusohjelman levittämiseen myös muihin raviurheilun tapahtumiin ja raviradoille.