Ravivuoden huipputapahtumat ovat Kuninkuusravien lisäksi kansainväliset suurkilpailut. Niitä ovat mm. Finlandia-ajo, Kymi Grand Prix, St Michel, Seinäjoki-Race ja Nordic King.
Muita vuoden päätapahtumia ovat erilaiset ikäluokka- ja kasvattajakilpailut, joihin hevoset ilmoitetaan jo varsana. Kilpailusta riippuen varsoista maksetaan ennakkoon ilmoittamismaksuja, ja maksut luovat pohjan näiden lähtöjen suurille palkinnoille.
Kilpailutoiminnan varsinaisen rungon muodostavat iltaisin ajettavat ravit, joita järjestetään läpi vuoden eri raviradoilla. Viikon pääravipäivät ovat keskiviikko ja lauantai, jolloin ykköspalkinnot ovat suurempia ja lähtöihin osallistutaan pidemmänkin matkan takaa.
Kesällä lisämausteen kilpailutoimintaan tuo kesäravit. Kesäraveissa on perinteisesti paljon yleisöä ja hyvä tunnelma, paikalle tullaan kannustamaan oman paikkakunnan urheilijoita, tapaamaan tuttuja sekä nauttimaan kesätapahtuman jäljittelemättömästä tunnelmasta ja paikallisista herkuista.
Toto-pelejä on mahdollista pelata paikan päällä raviradalla, Veikkauksen Toto-myyntipisteissä sekä internetissä osoitteessa www.veikkaus.fi.
Suomessa järjestetään myös paikallisraveja sekä lähiraveja. Niissä ei ole mahdollisuutta Toto-peliin, mutta osallistujille maksetaan pieniä rahapalkintoja. Kilpailijat ovat usein lähialueen harrastajia. Paikallisraveja voidaan järjestää myös talvisin, esimerkiksi järven jäälle tehdyllä kaviouralla. Harjoitusraveja järjestetään Suomessa niin maakunta-, kesä- kuin paikallisraviradoilla. Harjoitusraveissa ei makseta rahapalkintoja eikä paikalla ole yleisöä.
Raveissa järjestetään lähtöjä lämminverisille, suomenhevosille sekä poneille. Suurin osa lähdöistä on tavallisia lähtöjä, mutta joukkoon mahtuu myös monté-, eli raviratsastuslähtöjä.
Raveissa ajettavien lähtöjen määrä vaihtelee ravien luonteen mukaisesti. Arkisin ravien alkamisaika on yleensä klo 18, viikonloppuisin alkamisajat vaihtelevat klo 12 ja 18 välillä. Raveissa on hyvin aikaa vaikkapa ruokailla lähtöjen välissä tai vierailla tallialueella.
Poniravit ja ponilähdöt ovat tärkeä osa raviurheilun nuorisotoimintaa. Poniravilähtöjä ajetaan niin tavallisten ravien yhteydessä kuin omina poniraveinaan. Yleisin juostava matka on 1000–2100 metriä. Poniravilähtöihin ei pelata totoa. Ponit kilpailevat kahdessa eri kategoriassa koon ja rodun mukaan. Poneilla kilpaillaan sekä kärry- että montélähdöissä. Pääosa vuosittain ajetuista ponilähdöstä on kärrylähtöjä. Ohjastajina toimivat lapset ja nuoret.
Tulevat kilpailut löydät Heppa-järjestelmästä. Sieltä voit myös tarkistaa tietyn ravipäivän luokituksen.