Hyppää sisältöön

Hevosen omistaminen

Hevosen omistaminen on vastuullinen, monella tavalla innostava ja palkitseva harrastus: hevosen omistamisesta voidaan puhua jopa kokonaisena elämäntapavalintana. Hevosenomistajuus elää mukana ajassa – tänä päivänä hevosen omistamiseen on monia hyviä vaihtoehtoja.

Hevonen luo hyvinvointia niin lemmikkinä, perheenjäsenenä kuin erilaisten liikunta- ja urheilumuotojen mahdollistajana. Hevonen sopii hienosti arvomaailmaan, jossa arvostetaan elämänlaatua, luontoa sekä lähellä tuotettuja, aitoja elämyksiä. Myös hevosen omistaminen kiinnostaa yhä useampaa – omistamiseen voikin tänä päivänä sitoutua juuri itselleen sopivalla tavalla. Hevosen voi omistaa yksin tai kimpassa, määräajan tai koko hevosen eliniän. Kimppaomistaminen, yhteisomistus, erilaiset leasing-kuviot sekä vuokraaminen mahdollistavat omistajuuden ilman ylivoimaisia rahallisia panostuksia ja ajallisia sitoumuksia.

Hevosen omistajan velvollisuutena on huolehtia hevosen päivittäisestä hyvinvoinnista. Omistajan tulee varmistaa, että hevosen elinolosuhteet, terveydentila ja ruokinta ovat kunnossa. Hevosenomistajan tukena talliarjen sujumisessa toimivat alueelliset hevosjalostusliitot, joiden toimenkuvaan kuuluu myös monipuolinen neuvonta.

Hevosenomistajan vastuulla on myös  huolehtia, että hevosen rekisteröintiin liittyvät asiat ovat ajan tasalla. Hevosten rekisteröinti on jalostus- ja kilpailutoiminnan perusta, joka turvaa kasvattajan ja hevosenomistajan oikeudet. Hevosen rekisteritietoja ja esimerkiksi omistajan omia tietoja pääsee hallitsemaan Suomen Hippoksen Oma Talli -järjestelmän, kautta. Tilaa tunnukset ja ota käyttöön talliarkea sujuvoittavat palvelut!

Ohita upotus