Hyppää sisältöön

Nuoriso- ja harrastustoiminnan koulutukset

Raviurheilun nuorisotoiminnan koulutukset

Paikallista raviurheilun nuorisotoimintaa vetää koulutettu nuorisovastaava, joka toimii aktiivisessa yhteistyössä raviradan kanssa. Nuorisovastaavan tulee olla vähintään 18-vuotias. Nuorisovastaavia voi olla useampia, ja he tarvitsevat apukäsiä ohjaajiksi ja apuohjaajiksi ravinuorten tapaamisiin, kerhoihin ja kursseille. Mikäli olet kiinnostunut lasten ja nuorten ohjaamisesta, ole yhteydessä lähimpään nuorisoravikerhoosi tai Suomen Hippokseen Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi tai 050 537 6843.

Nuorisovastaavien kehittämispäivät

Suomen Hippos järjestää nuorisovastaavien kehittämispäivät 2-3 kertaa vuodessa. Nuorisovastaavien kehittämispäivät on tarkoitettu raviratojen nuorisovastaaville ja nuorisovastaavien tapaaminen painottuu toiminnan kehittämiseen.

Syksyn 2021 nuorisovastaavien kehittämispäivät järjestetään etänä Zoomissa 16.10., lisätietoja Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi tai 050 537 6843.

Lasten ja nuorten ohjaajakoulutukset

Suomen Hippos järjestää raviurheilun nuorisotoiminnan ohjaajakoulutuksia. Koulutus on neliosainen. Koulutus antaa tarvittavat työkalut kerhotoiminnan suunnitteluun, perustiedot tiedotuksesta, yhteistyötahojen kanssa toimimisesta, lasten ja nuorten kehityksestä, ohjaajan roolista jne. Kurssisisällöt voivat vaihdella ajankohdasta ja kurssilaisten lähtötasosta riippuen. Kurssin hinta vaihtelee 60-90 euron välillä riippuen esim. majoituksen sekä ruokailujen hinnoista.

Suomen Hippoksen järjestämien koulutusten lisäksi on mahdollista käydä Suomen Ratsastajainliiton ohjaajakoulutus, lisätietoja siitä löytyy osoitteesta.

Lasten ja  nuorten ohjaajakoulutukset I ja II  toteutetaan syksyn 2021 aikana etäkoulutuksina Moodle-pohjaisessa verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa ja koulutukset ovat maksuttomia. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan ohjaajakoulutukseen tai haluat kysyä lisätietoja, olethan yhteydessä ohjaajakouluttaja Heini Korhoseen heinimaaria.korhonen@gmail.com

Ohjaaja I: Ohjaajana ja apuohjaajana nuorisoravikerhoissa toimiville sekä niihin ohjaajiksi aikoville vähintään 15-vuotiaille nuorille. Aiheina mm. turvallisuus, ensiapu ja ohjaajana toimiminen.

Ohjaaja II: Jatkokurssi ohjaajina ja apuohjaajina toimiville vähintään 16-vuotiaille henkilöille, jotka ovat suorittaneet Ohjaaja I-kurssin. Aiheina mm. pedagogia ja lapsen kehitys. II-kurssi on mahdollista suorittaa myös ennen I-kurssia.

Ohjaaja III: Yli 18-vuotiaille ohjaajille ja nuorisovastaaville, jotka toimivat aktiivisesti raviurheilun nuorisotoiminnan parissa. Aiheina mm. vastuun kantaminen ja jakaminen, tiedotus ja raviurheilu.Vaatimuksena kurssien I-II suorittaminen.

Ohjaaja IV: Nuorisovastaaville. Aiheina mm. nuorisovastaavana toimiminen, vuosittainen toiminnan suunnittelu, yhteistyökumppanuus, rahoituskanavien hyödyntäminen ja poniravikoulutoiminta. Kurssit I-III tulee olla suoritettuina.

Kaikki kurssit: Kurssit järjestetään jos osallistujia vähintään kuusi. 12 osallistujaa on kurssin enimmäishenkilömäärä.

Kysy lisää:
Ohjaajakouluttaja Heini Korhonen
045 233 4388
heinimaaria.korhonen@gmail.com

Lisätietoja Hipposakatemiasta:
Helena Hyvämäki-Mäenpää
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
040 6464 609