Hyppää sisältöön

Raviurheilijan koulutukset

yleiskuva kuninkuusraveista

Raviurheilijan koulutuksiin lukeutuvat ajolupakurssit, vastuuvalmentajakoulutukset sekä ravivalmentajakoulutukset. 

Raviurheilu tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Ajolupakurssilla voit suorittaa ajoluvan, jolla saa ohjastusoikeuden ravikilpailuihin. Voidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen.

Vastuuvalmentajakoulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Ravivalmentajan polku -kurssit muodostavat yhteensä kymmenen koulutuksen sarjan, joka alkaa ravivalmennuksen ja ravihevosen hoitamisen perusteista ja jatkuu aina ammattivalmentajien täydennyskoulutukseen asti. Koulutuksia järjestetään Hevosopistolla sekä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kaustisen toimipaikassa.

Ravivalmennuksen C, B ja A kolmiportainen koulutusjärjestelmä toteutuu hevosalan oppilaitoksissa ympäri Suomen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Tutustu tuleviin kursseihin!