Hyppää sisältöön

Raviurheilijan koulutukset

yleiskuva kuninkuusraveista

Vastuullinen raviurheilu rakentuu ajantasaista sääntöosaamisesta, lajintuntemuksesta ja hevosenkäsittelytaidoista. Ravikilpailutoimintaan osallistuminen edellyttää lisenssejä, jotka saa suoritettua koulutuksiin osallistumalla. 

 

Ajolupakurssilla suoritetulla ajoluvalla saa ohjastusoikeuden ravikilpailuihin. Vastuuvalmentajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat toimia hevosen valmentajana, mutta joilla ei ole ravikilpailuohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa. Koulutus keskittyy hevosen kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Suomen Hippos tarjoaa raviurheilijalle myös muita koulutuksia, joilla voi osaamistaan kartuttaa, mutta jotka eivät ole kilpailutoiminannan kannalta sääntömääräisiä.

Suurin osa koulutuksista on tarjolla verkko-oppimisympäristössämme Hipposakatemiassa. Hipposakatemiaan voi rekisteröityä itse ja moniin koulutuksiin on avoin pääsy kirjautuneille käyttäjille.

Ilmoittaudu Vastuullinen raviurheilija – polkukoulutuksiin