Hyppää sisältöön
hevosen varistaminen, tallinkäytävä

Koulutus

Suomalaisen hevosen ja hevosalla toimivien ihmisten hyvinvointi perustuu  vahvasti laadukkaaseen, monipuoliseen ja kaikkien ulottuvilla olevaan koulutukseen. Hevosalalla työskentely ja yrittäjyys vaativat monipuolisia taitoja, jopa erikoistumista. Koulutus on myös laadukkaan harrastamisen edellytys.

Hevosen luontainen vetovoima, hevosalan monipuolinen elämyksellisyys sekä hevosen hyvinvointivaikutukset ovat tutkitusti yhteiskunnallisesti merkittäviä.  Ala pitää sisällään monipuolista harrastus-, elinkeino- ja yritystoimintaa – hevosten hoito ja kasvattaminen, hyvinvoinnista ja talliympäristöstä huolehtiminen sekä turvallisuudesta vastaaminen edellyttävät monipuolista osaamista.

Suomen Hippos kouluttaa niin harrastajia kuin ammattilaisia:

  • ajolupa- ja vastuuvalmentajakoulutukset sekä tuomari- ja toimihenkilökoulutukset pätevöittävät toimimaan osana ravikilpailuorganisaatioita ja kilpailutoimintaa
  • kasvattajille, omistajalle ja harrastajille on tarjolla monipuolista koulutusta perustasolta alkaen
  • lapsille ja nuorille on tarjolla koulutusta, samoin lasten ja nuorten ohjaamisesta kiinnostuneet vähintään 15-vuotiaat voivat kouluttautua hevos- ja ponikerhojen ohjaajaksi hevosalan nuorisotoimintaan
  • koulutuksia järjestetään ja räätälöidään myös jäsenjärjestöille ja muille toimijoille
  • tutustumiskurssit ovat kaikille avoimia hevosalan näyteikkunoita

Laajan valikoiman koulutuksia voi suorittaa kokonaisuudessaan verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa. Hipposakatemiaan voi rekisteröityä itse ja moniin koulutuksiin on avoin pääsy kirjautuneille käyttäjille.

 

Lisätietoja:

Johanna Pökkä
johanna.pokka@hippos.fi
040 632 8182

Harrasta ravikoulussa tai opiskele hevosalan tutkinto

Suomen Hippos ry:n hyväksymät poniravi- ja ravikoulut tarjoavat laadukasta ja turvallista toimintaa sekä aikuisille että nuorille raviharrastajille kautta Suomen. Tutustu ravikouluihin!

 

Hevosalalla voi kouluttautua aina ammattitutkinnosta ammattikorkeakoulututkintoon asti. Opintoja voi suorittaa yli kahdessakymmenessä oppilaitoksessa, joista osa tarjoaa varsinaisia hevosalan tutkintoja sekä lukio-opintoja. Lue lisää hevosalan tutkinto-opinnoista!