Hyppää sisältöön

Koulutus

Hevosala kasvaa jatkuvasti ja pitää sisällään monipuolista harrastus-, elinkeino- ja yritystoimintaa. Hevosalan työllistävä vaikutus on huomattava ja hevosalalla harrastaminen, työskentely ja yrittäjyys vaativat monipuolisia taitoja sekä erikoistumista hevosalan laaja-alaisiin tehtäviin.  Laadukas hevosalan koulutus onkin avainasemassa hevosen ja hevosalalla toimivien ihmisten hyvinvointiin vaikuttavissa tekijöissä. 

Hevosalan ydintehtäviä ovat muun muassa hevosten hoito ja kasvattaminen, hyvinvoinnista ja talliympäristöstä huolehtiminen sekä turvallisuudesta vastaaminen. Hevosen luontainen vetovoima, hevosalan monipuolinen elämyksellisyys sekä hevosen hyvinvointivaikutukset eri ikäisten ihmisten ystävänä ulkoilu, urheilu- ja vapaa-ajantoiminnoissa ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä.  Hevosala kasvattaa suosiotaan ja hevosten pariin  tulee jatkuvasti uusia harrastajia. Hevostalouden ammattitutkinnoissa opiskellaan hevosalalla toimimisen edellytyksiä, opitaan vastuuta omasta toiminnasta, työturvallisuudesta ja asiakkaiden turvallisuudesta, eläinten hoidosta, talliympäristöstä ja laadukkaasta palvelutarjonnasta.

Suomen Hippoksen koulutussivustolta löydät tietoa hevosalan koulutuksista sekä lapsille, nuorille ja aikuisille suunnatuista kursseista. Koulutustarjonnasta löytyvät Hippoksen järjestämät koulutukset ja kurssit. Sivustolle on koottuna hevosalan oppilaitosten tarjoamia koulutuksia, oppilaitosten yhteystietoja sekä hyödyllisiä linkkejä. Koulutussivustolta löytyy myös hevosalan toimijoiden yhteistyössä järjestämiä koulutuksia  muun muassa hevoskasvattajille, hevosenomistajille, ravivalmentajille, ravikilpailujen toimihenkilöille, nuorisotoimijoille, sekä raviradoille ja hevosjalostusliitoille.

Tervetuloa tutustumaan hevosalan koulutustarjontaan!

 

Ohita upotus