Hyppää sisältöön

Kasvatus

Korkeatasoinen kasvatus on kaiken menestyvän hevostalouden ja -urheilun edellytys. Hevoskasvatuksen lähtökohtana ovat hevosten hyvinvointi ja selkeät jalostustavoitteet.

Hevosten kasvattaminen Suomessa on ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurillisesti vastuullinen valinta. Suomalainen urheilu- ja harrastehevonen voi hyvin, ja lisääntyvä tutkimustieto kehittää hevosalan toimintaa jatkuvasti.

Hevosten läpi elämän kestävästä hyvinvoinnista huolehtiminen alkaa oikeanlaisten jalostusominaisuuksien valinnasta. Näyttelyt ja jalostusarvostelut ovat työkalu, jolla varmistetaan, että eläimet ovat terveitä, rakenteeltaan, omaisuuksiltaan ja luonteeltaan käyttötarkoitukseensa sopivia.

Hevoset ovat perheenjäseniä ja varsojen kasvatus elämäntapavalinta. Suomalainen hevoskasvatus nojaa harrastajiin, jotka kasvattavat vuodessa yhden tai kaksi varsaa. Vuosittain Suomessa syntyy noin 3000 uutta varsaa.

Kun hevoset tunnetaan monessa polvessa, syntyy myös mediaa kiinnostavia sankareita ja ilmiöitä, joista hyötyy koko kansantalous. Kasvatusta edistetään kilpailujen hyvällä palkintotasolla, erilaisilla kasvatuksen tuilla ja palkinnoilla, positiivisella viestinnällä sekä varmistamalla, että hevosen omistaminen on vetovoimainen elämäntapavalinta tänään ja tulevaisuudessa.

 

Ohita upotus