Hyppää sisältöön

P-ajolupakurssi

P-ajolupa

Poniajolupakurssin voi suorittaa 9-18 -vuotiaana. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = ajolupa astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta. B-ponilla  P-ajolupakurssille osallistuvan kurssilaisen ikäraja on 12 vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla.

Ravikilpailusäännöt ja kilpailupäivän tapahtumat opetellaan noin kahdeksan kurssikerran aikana. Koko kurssi sisältää vähintään 12 tuntia teoriaa ja 7 tuntia käytäntöä. Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

Loppukokeen jälkeen ilmoitetaan hyväksytysti läpi päässeiden nimet. Kurssin järjestäjä toimittaa tarvittavat paperit (henkilö- ja yhteystiedot) Suomen Hippokseen. Huom. valokuvia ei tarvitse enää toimittaa järjestäjälle, ajolupakortista on luovuttu vuoden 2022 alusta lähtien.

Alle 18-vuotiailla ohjastajilla tulee olla kilpailuhuoltaja. Kilpailuhuoltajille on oma koulutus Hipposakatemiassa, jonne ajolupakurssin järjestäjä ohjaa kilpailuhuoltajat. Ajolupaa ei laiteta voimaan, ennen kuin kilpailuhuoltaja on käynyt koulutuksen (2022 ja sitä aikaisemmin ilmoitetut kilpailuhuoltajat saavat edelleen toimia kilpailuhuoltajina, mutta koulutusta suositellaan heillekin).

Ajantasaiset hintatiedot poniajolupakurssista ja lisensseistä löydät Hippoksen palveluhinnastosta.

Lisätietoja C- ja P-ajolupakursseista saat: Lähimmältä raviradalta tai Hevosjalostusliitosta

tai voit ottaa yhteyttä Suomen Hippokseen:

Suomen Hippos ry
Johanna Pökkä
johanna.pokka@hippos.fi
040 632 8182