Hyppää sisältöön

Ravivalmennuskoulutukset

Ravivalmennuskoulutus  C, B ja A

Ravivalmennuskoulutus on kehitetty alan asiantuntijoiden muodostaman tutkijaryhmän toimesta eläinlääkäri Pertti Hartikan johdolla. Ravivalmennuksen kolmiportainen koulutusjärjestelmä toteutuu hevosalan oppilaitoksissa ympäri Suomen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Ravivalmennuksen C-kurssi on ravivalmennuksen peruskurssi, B-koulu tarjoaa syventävää tietoa C-kurssin käyneille ja A-seminaari kokoaa koulutuksen aiemmat portaat suorittaneille viimeisimmän kotimaisen ja kansainvälisen tutkimustiedon sekä syventävät tiedot hevosen fysiologiasta. 

Ravivalmennuksen C-kurssin aihealueita ovat mm. hevosen fysiologia, lihastyö ja aineenvaihdunta, hevosen anatomia, ravihevosen veriarvot ja tulkinta, valmentajan tehtävät ja rooli, valmennuksen ohjelmointi ja harjoittelu, hevosen kestävyyden, voiman ja nopeuden kehittäminen, hevosen lihashuolto sekä hevosen ensiapu ja eläinlääkintä. Kurssi sisältää demon ravihevosen testauksesta raviradalla.

C-kurssin suorittaneet voivat hakea ravivalmennuksen B-kouluun. B-koulu syventää C-kurssilla opittuja tietoja ja taitoja. B-koulun aihealueita ovat mm. hevosen anatomiaa ja fysiologiasta, ruokinta, valmennusmenetelmät ja valmennuksen ohjelmointi, hevosten terveys, liikekinetiikka ja kengityksen sekä hevosen käyttäytyminen. B-koulu pyritään järjestämään vuosittain.

Ravivalmennuskoulutusten aikataulut ja ohjelma päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun järjestäjät ilmoittavat tulevia koulutuksia.

Ravivalmentajakoulutuksien päivämääriä 2024

Ravivalmennuksen perustaso C-kurssi Kaustisella 8.-10.3.2024. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.