Hyppää sisältöön

P-ajolupakurssi

P-ajolupa

Poniajolupakurssin voi suorittaa 9-18 -vuotiaana. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = ajolupa astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta. B-ponilla  P-ajolupakurssille osallistuvan kurssilaisen ikäraja on 12-vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla.

Ravikilpailusäännöt ja kilpailupäivän tapahtumat opetellaan noin kahdeksan kurssikerran aikana. Koko kurssi sisältää vähintään 12 tuntia teoriaa ja 7 tuntia käytäntöä. Kurssin päätteeksi suoritetaan kirjallinen koe, jossa testataan kurssilaisen kilpailusääntötuntemus. Lisäksi kurssilainen antaa näytteen ponin käsittely-, valjastus, volttaus- ja ohjastustaidoistaan.

Loppukokeen jälkeen ilmoitetaan hyväksytysti läpi päässeiden nimet. Kurssin järjestäjä toimittaa tarvittavat paperit (henkilö- ja yhteystiedot) Suomen Hippokseen. Huom. valokuvia ei tarvitse enää toimittaa järjestäjälle, ajolupakortista on luovuttu vuoden 2022 alusta lähtien.

Ajantasaiset hintatiedot poniajolupakurssista ja lisensseistä löydät Hippoksen palveluhinnastosta.Avautuu uuteen ikkunaan

Lisätietoja C- ja P-ajolupakursseista saat: Lähimmältä raviradalta tai Hevosjalostusliitosta Avautuu uuteen ikkunaan

tai voit ottaa yhteyttä Suomen Hippokseen:

Suomen Hippos ry
koulutustoiminnan koordinaattori
Helena Hyvämäki-Mäenpää
040 646 4609