Hyppää sisältöön

Englantilainen täysiverinen

Hevosen tulee olla merkitty englantilaisen täysiverihevosen kantakirjaan, käytännössä ISBC:n (International Stud Book Committee) hyväksymään jalostus- tai laukkajärjestöön, josta sille on myönnetty passi.

 

Rekisteröintiä varten vaaditaan vientisertifikaatti (export certificate) sen maan kantakirjasta, jonne hevonen on viimeksi rekisteröity. Sertifikaatti tulee tilata ennen maastavientiä ja joissakin maissa hevosen passi leimauttaa rekisterijärjestössä ennen maastavientiä.  Hevosen omistushistorian tulee olla aukoton.

 

Huomioithan, että joissakin laukkaurheilua järjestävissä maissa valmennus- ja sakkomaksut kulkevat rekisterin kautta, jolloin sertifikaatin saamisen ehtona on, että kaikki hevoseen liittyvät maksut on maksettu.

 

Sertifikaatti toimitetaan rekisterimaan järjestöstä suoraan Suomen Hippokseen, sitä ei koskaan anneta omistajalle. Sertifikaatilla hevonen vaihtaa rekisterimaata.

 

Ilman vientisertifikaattia, hevosta ei voida merkitä englantilaisen täysiverihevosen kantakirjaan vaan se merkitään tietokantaan ilman rotua.