Hyppää sisältöön

Suurkilpailut, Ikäluokkalähdöt & ennakkomaksulliset kilpailut

Suurkilpailut

Suurkilpailujen järjestämiseen on oltava Suomen Hippoksen hallituksen myöntämä lupa. Suurkilpailuiksi luokitellaan lähdöt, joiden ensimmäinen palkinto on vähintään 15 000 euroa.

Tällaisessa kilpailussa esimerkiksi osanottajan valinnassa ja mahdollisten karsintakilpailujen järjestämisessä noudatetaan kilpailun omia sääntöjä. Kilpailun järjestäjä laatii säännöt ja toimittaa ne Suomen Hippoksen hallituksen hyväksyttäväksi.

Ikäluokkalähdöt

Nuorille hevosille suunnatut ikäluokkalähdöt ovat ravivuoden kohokohtia. Ikäluokkalähtöjä ajetaan tyypillisesti  2-, 3- ja 4-vuotiaille lämminverisille ja 3-, 4- ja 5-vuotiaille suomenhevosille. Viime vuosina myös vanhempien hevosten ikäluokkalähdöt ovat yleistyneet. Tutustu lämminveristen ja suomenhevosten ikäluokkalähtöihin.

Ennakkomaksulliset kilpailut

Vain hevosilla, joista on maksettu kilpailun sääntöjen mukaiset osallistumismaksut, on oikeus osallistua ennakkomaksullisiin kilpailuihin. Suurin osa kilpailuista on rajattu Suomessa syntyneille hevosille. Tästä syystä Kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajo on sijoitettu suomenhevosille rajattujen kilpailujen joukkoon.

Ennakkomaksullisiin kilpailuihin voi kuulua niin ikäluokka- kuin suurkilpailuja.

 • Lista ennakkomaksullista kilpailuista Mobiilihepassa

  Lämminveriset

  Kaksivuotiaat

  Kasvattajakruunu ja Hevosenomistajapokaali (Jokimaa).

  Kolmevuotiaat

  Hambo (Jokimaa), Kasvattajakruunu, Kymenlaakso-ajo (Kouvola), Oulu Express (Oulu), Suomen Lämminverikriterium (Teivo), Tammahambo (Teivo), Tammakriterium (Teivo) ja Uudenmaan Upein (Vermo).

  Neljävuotiaat

  Derbyn Tammachampion (Vermo), Kasvattajakruunu, Kuopio Stakes (Kuopio), , Suuri Suomalainen Derby (Vermo) ja Villinmiehen Tammakilpa (Lappeenranta)

  Viisivuotiaat

  Arvid Åvallin Tammaderby (Vermo) ja Kasvattajakruunu.

  Muut (ikärajoitus sulkeissa)

  Jokimaa Tekee Tähtiä (3 – 12), Ilkka-Pohjalainen ajo (4 – 5, Seinäjoki), Pilvenmäki Special (3 – 12), St. Leger (4 – 12, Pori), Suur-Hollola-ajo (4 – 12, Jokimaa) ja Suur-Hollolan Best Lady (4 – 12, Jokimaa).

  HUOM! Kilpailujen säännöt löydät kilpailun järjestävän radan tai kilpailusarjan verkkosivuilta.

  Suomenhevoset

  Neljävuotiaat

  Kriterium (Tampere), Pikkupelimanni (Kaustinen), Oulu Express (Oulu), Satakunta-Ajo (Pori), Ilkka-ajo (Kaustinen)

  Viisivuotiaat

  Keskisuomalainen Derby (Jyväskylä), Tammaderby (Jyväskylä), Villinmiehen Tammakilpa (Lappeenranta),

  Kuusivuotiaat

  Tammaderby (Jyväskylä)

  Viisivuotiaat ja vanhemmat

  Suur-Hollola-ajo (Lahti)

  Lista ennakkomaksullista kilpailuista Mobiilihepassa