Hyppää sisältöön

Suurkilpailut, ikäluokkalähdöt ja ennakkomaksulliset kilpailut

Suurkilpailut

Suurkilpailujen järjestämiseen on oltava Suomen Hippoksen hallituksen myöntämä lupa. Suurkilpailuiksi luokitellaan lähdöt, joiden ensimmäinen palkinto on vähintään 15 000 euroa.

Tällaisessa kilpailussa esimerkiksi osanottajan valinnassa ja mahdollisten karsintakilpailujen järjestämisessä noudatetaan kilpailun omia sääntöjä. Kilpailun järjestäjä laatii säännöt ja toimittaa ne Suomen Hippoksen hallituksen hyväksyttäväksi.

Ikäluokkalähdöt

Nuorille hevosille suunnatut ikäluokkalähdöt ovat ravivuoden kohokohtia. Ikäluokkalähtöjä ajetaan tyypillisesti  2-, 3- ja 4-vuotiaille lämminverisille ja 3-, 4- ja 5-vuotiaille suomenhevosille. Viime vuosina myös vanhempien hevosten ikäluokkalähdöt ovat yleistyneet.

Ennakkomaksulliset kilpailut

Vain hevosilla, joista on maksettu kilpailun sääntöjen mukaiset osallistumismaksut, on oikeus osallistua ennakkomaksullisiin kilpailuihin. Suurin osa kilpailuista on rajattu Suomessa syntyneille hevosille. Tästä syystä Kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajo on sijoitettu suomenhevosille rajattujen kilpailujen joukkoon.

Ennakkomaksullisiin kilpailuihin voi kuulua niin ikäluokka- kuin suurkilpailuja.

 • Lista ennakkomaksullista kilpailuista Mobiilihepassa

  Lämminveriset

  Kaksivuotiaat

  Hevosenomistajapokaali (Lahti) ja Kasvattajakruunu.

  Kolmevuotiaat

  Kriterium (Tampere), Kymenlaakso-ajo (Kouvola), Oulu Express (Oulu), Tammakriterium (Tampere), Jokimaa Jackpot (Lahti) ja Kasvattajakruunu.

  Neljävuotiaat

  Kuopio Stakes (Kuopio), Suuri Suomalainen Derby (Helsinki), Villinmiehen Tammakilpa (Lappeenranta), Uudenmaan Upein (Helsinki) ja Kasvattajakruunu.

  Viisivuotiaat

  Arvid Åvallin Tammaderby (Helsinki) ja Kasvattajakruunu.

  Muut (ikärajoitus sulkeissa)

  GLi Grand Prix (Tampere), Jokimaa Tekee Tähtiä (Lahti), Ilkka-Pohjalainen ajo (4 – 5, Seinäjoki), Pilvenmäki Special (Forssa), St. Leger (4 – 12, Pori), Suur-Hollola-ajo (4 – 12, Lahti) ja Suurmestaruusajo (Tampere).

  HUOM! Kilpailujen säännöt löydät kilpailun järjestävän radan tai kilpailusarjan verkkosivuilta.

  Suomenhevoset

  Kolmevuotiaat

  Varsakunkku

  Neljävuotiaat

  Kriterium (Tampere), Oulu Express (Oulu), Pikkupelimanni (Kaustinen), Satakunta-Ajo (Pori) ja Varsakunkku.

  Viisivuotiaat

  Keskisuomalainen Derby (Jyväskylä), Tammaderby (Jyväskylä), Villinmiehen Tammakilpa (Lappeenranta) ja Varsakunkku.

  Kuusivuotiaat

  Tammaderby (Jyväskylä)

  Muut (ikärajoitus sulkeissa)

  Ilkka-Pohjalainen -ajo (5-6, Kaustinen/Seinäjoki), Pilvenmäki Special (Forssa), Satakunta Senior (5-6, Pori), Suur-Hollola-ajo (5-15, Lahti)

  Lista ennakkomaksullista kilpailuista Mobiilihepassa