Hyppää sisältöön

Kuninkuusravit

Kuninkuusravit ovat Suomen tunnetuin ja rakastetuin ravitapahtuma. Kuninkuusravit ovat poikkeuksellinen kansanjuhla, jonka keskiössä on kansallisrotumme suomenhevonen. Ne kuuluvat myös maan suurimpiin yleisötapahtumiin. Vuosittain paikan päälle saapuu jopa 50 000 katsojaa.

Tammat kilpailevat Ravikuningattaren ja oriit Ravikuninkaan tittelistä. Osallistujat valikoituvat maan parhaiden suomenhevosravureiden joukosta, ja osallistuminen pääkilpailuihin on monen ravi- ja suomenhevosihmisen suurin haave.

Ravikuningattaruus ja -kuninkuus ratkaistaan kolmella osamatkalla, jotka on jaettu kilpailtavaksi kahtena päivänä. Lauantaina kilpaillaan 2 100 metrin osamatka ja sunnuntaina 1 609 metrin ja 3 100 metrin osamatkat. Kokonaiskilpailun voittaa parhaan yhteisajan juossut hevonen.

Kuninkuusravien ominaispiirre on vuosittain vaihtuva järjestämispaikkakunta. Raviradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen ja sitoutuvat samalla mittaviin järjestelyihin.

Ensimmäiset Kuninkuusravit järjestettiin vuonna 1924. Vuonna 2024 Kuninkuusravit viettävät 100-vuotisjuhlaa Jyväskylässä, kun ne järjestetään Killerin raviradalla 26.-28. heinäkuuta 2024.

www.kuninkuusravit.fi