Hyppää sisältöön

Ohjastajasarjat

Suomen Hippos järjestää vuosittain ohjastajasarjoja. Sarjojen tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nouseville ohjastajille ja kouluttaa heitä raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyen.

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärät on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Sarjassa kilpailevat 16-29-vuotiaat kokelaslisenssin haltijat eli ohjastajat, jotka työskentelevät ammattivalmentajan alaisuudessa. Salamakypärät kilpailevat kärrylähdöissä.

Montekypärät on suunnattu vähemmän ajaneille monté-ohjastajille. Sarja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Sarjaan saavat osallistua enintään 50 monté-lähtöä ratsastaneet ohjastajat. Sarjassa ei ole ikärajaa. Montekypärät kilpailevat montéssa eli raviratsastuksessa.

Ponikypärät on poniohjastajien oma sarja, jossa kilpailuaika on 1.5.-30.8. Sarjassa ei ajeta osalähtöjä, vaan kukin osallistuja kilpailee omalle ponille sopivissa sarjoissa ympäri Suomen. Kilpailuajalta lasketaan A-kategorian poneilla kuusi parasta sijoitusta ja B-kategorian poneilla neljä parasta sijoitusta. Pisteitä saa sijoitusten mukaan. Sarjassa on kaksi voittajaa, A- ja B-kategorian ponien voittajat.