Hyppää sisältöön

Ohjastajasarjat

Suomen Hippos järjestää vuosittain kolme ohjastajien kilpailusarjaa. Sarjojen tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nouseville ohjastajille ja kouluttaa heitä raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyen.

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärät on järjestetty vuodesta 2012 alkaen. Sarjassa kilpailevat 16-29-vuotiaat kokelaslisenssin haltijat eli ohjastajat, jotka työskentelevät ammattivalmentajan alaisuudessa. Salamakypärät kilpailevat kärrylähdöissä.

Juniorilisenssin haltijoiden kilpailusarja on Juniorikypärät, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Sarjaan saavat osallistua 16-25-vuotiaat juniorilisenssin haltijat. Juniorilisenssin haltijan ei tarvitse työskennellä hevosalalla, vaan hän voi olla myös raviurheilun harrastaja. Juniorikypärät kilpailevat kärrylähdöissä.

Montekypärät on suunnattu vähemmän ajaneille monté-ohjastajille. Sarja järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2021. Sarjaan saavat osallistua enintään 50 monté-lähtöä ratsastaneet ohjastajat. Sarjassa ei ole ikärajaa. Montekypärät kilpailevat montéssa eli raviratsastuksessa.