Hyppää sisältöön

Ravivalmennuskoulutukset

Ravivalmentajan polku -koulutuksia järjestetään Ypäjän Hevosopistolla ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kaustisen toimipisteessä.

Ravivalmentajan polku -kurssit muodostavat sarjan, joka alkaa ravivalmennuksen ja ravihevosen hoitamisen perusteista ja jatkuu aina ammattivalmentajien täydennyskoulutukseen asti.

Koulutukset sisältävät myös harvemmin järjestettäviä erikoiskursseja, luentoja ja tapahtumia, joista ilmoitetaan erikseen.

Ravivalmennuskoulutus  C, B ja A

Ravivalmennuskoulutus on kehitetty alan asiantuntijoiden muodostaman tutkijaryhmän toimesta eläinlääkäri Pertti Hartikan johdolla. Ravivalmennuksen kolmiportainen koulutusjärjestelmä toteutuu hevosalan oppilaitoksissa ympäri Suomen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Ravivalmennuksen C-kurssi on ravivalmennuksen peruskurssi, B-koulu tarjoaa syventävää tietoa C-kurssin käyneille ja A-seminaari kokoaa koulutuksen aiemmat portaat suorittaneille viimeisimmän kotimaisen ja kansainvälisen tutkimustiedon sekä syventävät tiedot hevosen fysiologiasta. 

Ravivalmennuksen C-kurssin aihealueita ovat mm. hevosen fysiologia, lihastyö ja aineenvaihdunta, hevosen anatomia, ravihevosen veriarvot ja tulkinta, valmentajan tehtävät ja rooli, valmennuksen ohjelmointi ja harjoittelu, hevosen kestävyyden, voiman ja nopeuden kehittäminen, hevosen lihashuolto sekä hevosen ensiapu ja eläinlääkintä. Kurssi sisältää demon ravihevosen testauksesta raviradalla.

C-kurssin suorittaneet voivat hakea ravivalmennuksen B-kouluun. B-koulu syventää C-kurssilla opittuja tietoja ja taitoja. B-koulun aihealueita ovat mm. hevosen anatomiaa ja fysiologiasta, ruokinta, valmennusmenetelmät ja valmennuksen ohjelmointi, hevosten terveys, liikekinetiikka ja kengityksen sekä hevosen käyttäytyminen. B-koulu pyritään järjestämään vuosittain.

Ravivalmennuskoulutusten aikataulut ja ohjelma päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun järjestäjät ilmoittavat tulevia koulutuksia.

Ravivalmentajakoulutuksien päivämääriä 2022

Ravivalmennuksen perustaso C-kurssi Kaustisella 22.-24.4.2022, lisätiedot Juha Mansikka-Aholta: juha.mansikka-aho@kpedu.fi

Lisäksi on Ouluun kaavailtu C-kurssia keväälle 2022, lisätiedot Aune Huttuselta: aune.huttunen@oulunravit.fi