Hyppää sisältöön

Hipposakatemia kouluttaa – suorita kätevästi verkossa!

Myös raviradoilla jo aktiivisesti työskentelevät toimihenkilöt ovat tervetulleita Hipposakatemian Varikkoalueen toimihenkilökurssille täydentämään osaamistaan! Kuva: Helena Hyvämäki / Suomen Hippos

Suomen Hippoksen sähköisen oppimisympäristön Hipposakatemian kurssitarjonnassa on uusimpina kursseina julkaistu ravikilpailutapahtumien Varikkoalueen toimihenkilökoulutus sekä uusille toimihenkilöille että jo toiminnassa mukana oleville.

Varikkoalueen toimihenkilökoulutus toimii perehdytyskurssina uusille toimihenkilöille sekä toimihenkilötehtäviin hakeville. Myös jo toimessa olevat toimihenkilöt saavat kurssista päivitystä työnsä tueksi. Kurssi suoritetaan verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa itsenäisenä verkkokoulutuksena – koulutusta täydennetään paikallisesti sekä etä- että lähikoulutuksina.

”Pilotointivaiheen jälkeen kurssi avataan nyt laajempaan hakuun. Jo nyt on kurssille ilmoittautunut kolmisenkymmentä henkilöä, joiden joukossa on myös kiitettävä määrä aivan uusia toimihenkilötehtävistä kiinnostuneita”, iloitsee koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki.

Toimihenkilökoulutukseen ovat tervetulleita 18-70-vuotiaat henkilöt. Koulutukseen haetaan ja täyttämällä ja lähettämällä Hae Hipposakatemian toimihenkilökoulutuksiin -lomake. Hyväksytty hakija saa tunnukset sähköpostitse. Koulutuksiin otetaan rajattu määrä osallistujia. Hyväksytyn koulutuksen jälkeen voi olla yhteydessä raviradalle ja kysyä vapaita toimihenkilöpaikkoja.

Yksi, kaksi – ajolupakurssille!

Ravikilpailussa vaadittavan C-ajoluvan voi suorittaa ajolupakurssilla, joita järjestävät raviradat ja hevosjalostusliitot kautta Suomen. Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Poneilla kilpailemaan oikeuttavan P-ajoluvan voi suorittaa 9 – 18-vuotias nuori. Osallistujan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla. Ajolupakurssien kirjallinen materiaali ja teoriaosuudet kokeineen suoritetaan Hipposakatemian verkkoympäristössä.

Syyskauden ajolupakurssit pyörähtävät käyntiin kautta Suomen: tällä hetkellä haku on avoinna Kajaanin C-ajolupakurssille (pääsykoe 31.7.) Syksyllä on tarjolla C-ajolupakurssi myös Kouvolassa (pääsykoe 1.9.). Ajolupakurssikalenteria päivitetään sitä mukaa kun ajankohdat varmistuvat. Vapaita paikkoja ja alkavia kursseja voi tiedustella oman alueen hevosjalostusliitosta tai raviradoilta.

Avoimia kursseja ja osaamisen syventämistä

Hipposakatemiasta löytyy myös lapsille ja nuorille suunnattu Tutustu poneihin -kurssi, joka ei vaadi kirjautumista. Kurssi on suunnattu myös varhaiskasvatuksen ja koulujen käyttöön.

Avoimet tutustumiskurssit toimivat helppona väylänä tutustua Hipposakatemiaan. Harrastajien keskuudessa Hipposakatemia on otettu hyvin vastaan, ja mielellämme jaamme tietoa Hipposakatemian koko ajan laajenevasta tarjonnasta aina uusien koulutusten myötä”, Helena Hyvämäki kertoo.

Myös rekisteröityneille käyttäjille tarjontaa on varsin kattavasti: koulutusta löytyy niin lasten ja nuorten ohjaajille, ravikilpailutuomareille kuin muille raviratojen toimijoille. Myös vastuuvalmentajakoulutus on verkkokoulutuksena suoritettavissa nyt jo toista vuotta: koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan ravikilpailevan hevosen valmentajana. Hyväksytyn kurssin ja harjoitustentin jälkeen teoriakoe käydään suorittamassa raviradan tai hevosjalostusliiton toimistolla, jossa tarkistetaan vastuuvalmentajan henkilöllisyys.

 

Lisätietoja:

Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki

koulutustoiminnan koordinaattori

040 6464 609

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

 

Hipposakatemia tuo esille hevosalan yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä, vastuullisuutta, tiedon ja taitojen kasvamista, asenteisiin vaikuttamista, osaamisen jakamista, vaikuttavuutta ja näkyväksi tekemistä sekä ammatillisten tavoitteiden saavuttamista.