Hyppää sisältöön

Verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa opiskellaan raviurheilun teoriaa

Raviohjastajan tulee suorittaa kilpailemiseen oikeutettava ajolupa. Käytännön harjoittelun lisäksi kurssiin sisältyy myös teoriaopintoja. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Vuoden 2021 C-ajolupakurssit käynnistyivät jo tammikuussa Seinäjoelta ja P-ajolupakurssit kesäkuussa Joensuussa. Ajolupakurssien teoriaosuudet opiskellaan Hippoksen verkko-oppimisympäristö Hipposakatemian kautta. Suomen Hippoksen nettisivuilta löydät päivitetyt vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssikalenterit sekä järjestäjien yhteystiedot.

Hevosen ohjastamiseen oikeuttava C-ajolupakurssi järjestetään mm. Kuopiossa alkaen pääsykokeella tiistaina 17. elokuuta ja Tampereella alkaen pääsykokeella maanantaina 2. elokuuta. P-ajolupakursseja on tulossa mm. Seinäjoella alkaen pääsykokeella 21. kesäkuuta ja Tampereella alkaen pääsykokeella 15. lokakuuta. Vapaita paikkoja voi tiedustella linkeistä löytyvistä yhteistiedoista. Ajolupakurssien kalentereita täydennetään sitä mukaa kun järjestäjät vahvistavat ajankohtia. Koronarajoituksista johtuen kurssien teoriaosat toteutetaan pääosin etäluentoina.

C-ajolupakurssille on osallistunut tänä vuonna jo yli 100 henkilöä. P-ajolupakursseja on järjestetty vähemmän, mutta niilläkin on ollut yhteensä jo kolmisenkymmentä osallistujaa.

”Toiveistasi ajolupakursseille voit olla yhteydessä suoraan Suomen Hippokseen tai oman alueen hevosjalostusliittoon tai ravirataan. Kursseja ja koulutuksia pyritään järjestämään sitä mukaa, miten niille on paikallisesti tarvetta, joten toiveita kurssien ajankohdan ja paikkakunnan suhteen otetaan mieluusti vastaan”, kertoo nuoriso – ja koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

Vastuuvalmentajakoulutus

Voidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen.

Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Vastuuvalmentajakoulutus suoritetaan Hippoksen sähköisessä oppimisympäristössä Hipposakatemiassa verkkokoulutuksena. Vastuuvalmentajakoulutukseen vaadittava teoriakoe suoritetaan erikseen sovittuna ajankohtana lähimmällä raviradalla tai hevosjalostusliiton toimistolla hyväksytysti suoritetun verkkokoulutusosion jälkeen. Teoriakokeeseen tarvitaan henkilöllisyystodistus ja kurssimaksu 60 € mukaan.

Vastuuvalmentajakoulutuksia järjestetään myös maakuntaradoilla C-ajolupakurssin yhteydessä sekä muina ajankohtina tarvittaessa. Koulutuksen kesto on noin 3-4 tuntia.

Vastuuvalmentajakoulutuksen teoriakokeessa on 30 kysymystä. Kokeessa hyväksytään viisi virhepistettä.

Hippoksen verkkosivuilta löytyy lomake Hipposakatemian vastuuvalmentajakoulutukseen ilmoittautumiseen. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saat 1-3 arkipäivässä tunnukset Hipposakatemiaan ja pääset aloittamaan verkkokoulutuksen.

Lisätietoja: Suomen Hippos ry, Helena Hyvämäki-Mäenpää p. 040 6464 609 tai helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen vastuuvalmentajakoulutukseen löydät täältä

AJOLUPAKURSSIT 2021

C-ajolupakurssit 2021

P-ajolupakurssit 2021