Hyppää sisältöön

Syksyn ajolupakursseille ilmoittautuminen käynnissä

Suomen Hippoksen nettisivuilta löydät päivitetyt vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssikalenterit sekä järjestäjien yhteystiedot. Ajolupakurssien teoriaosuudet järjestetään verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa.

Hevosen ohjastamiseen oikeuttava C-ajolupakurssi järjestetään Tampereella pääsykokeella alkaen maanantaina 2. elokuuta ja Kuopiossa pääsykokeella alkaen tiistaina 17. elokuuta. Kajaanissa C-ajolupakurssi järjestetään alkaen 13. syyskuuta järjestettävällä pääsykokeella.

P-ajolupakursseja järjestetään Kajaanissa ja Kuopiossa molempien kurssien alkaessa pääsykokeella 2. elokuuta. Kaustisella P-ajolupakurssi alkaen pääsykokeella 6. elokuuta, Mikkelin pääsykoe 13. syyskuuta ja Tampereella syyslomakurssi alkaen pääsykokeella 15. lokakuuta. Vapaita paikkoja voi tiedustella linkeistä löytyvistä yhteystiedoista. Ajolupakurssien kalentereita täydennetään sitä mukaa kun järjestäjät vahvistavat ajankohtia. Koronatilanteesta johtuen kurssien teoriaosat toteutetaan pääosin etäluentoina Hipposakatemian kautta.

”Ajolupakurssien teoriaosuudet opiskellaan kokonaisuudessaan verkko-oppimisympäristö Hipposakatemiassa. Hipposakatemiassa ajolupakurssien rakenne ja opetusmateriaalit ovat yhtenäiset ja teoriaosuudet suoritetaan verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen luentoina niin etä- kuin läsnäopinnoissa. Ajolupakurssien sisältöä ja opetusmateriaaleja on muutoinkin uudistettu. Hipposakatemian teoriaosuudet sisältävät kertaustehtäviä sekä harjoituskokeita ja esimerkiksi autolähtöharjoitus on sisällytettävä ajolupakurssin käytännönharjoituksiin vuoden 2021 alusta lähtien”, kertoo koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

Vastuuvalmentajakoulutus

Voidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen.

Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Vastuuvalmentajakoulutus suoritetaan Hippoksen sähköisessä oppimisympäristössä Hipposakatemiassa verkkokoulutuksena. Vastuuvalmentajakoulutukseen vaadittava teoriakoe suoritetaan erikseen sovittuna ajankohtana lähimmällä raviradalla tai hevosjalostusliiton toimistolla hyväksytysti suoritetun verkkokoulutusosion jälkeen. Teoriakokeeseen tarvitaan henkilöllisyystodistus ja kurssimaksu 60 € mukaan.

Vastuuvalmentajakoulutuksia järjestetään myös maakuntaradoilla C-ajolupakurssin yhteydessä sekä muina ajankohtina tarvittaessa. Koulutuksen kesto on noin 3-4 tuntia.

Vastuuvalmentajakoulutuksen teoriakokeessa on 30 kysymystä. Kokeessa hyväksytään viisi virhepistettä.

Hippoksen verkkosivuilta löytyy lomake Hipposakatemian vastuuvalmentajakoulutukseen ilmoittautumiseen. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saat 1-3 arkipäivässä tunnukset Hipposakatemiaan ja pääset aloittamaan verkkokoulutuksen.

Lisätietoja: Suomen Hippos ry, Helena Hyvämäki-Mäenpää p. 040 6464 609 tai helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen vastuuvalmentajakoulutukseen löydät täältä

AJOLUPAKURSSIT 2021

C-ajolupakurssit 2021

P-ajolupakurssit 2021