Hyppää sisältöön

Kasvattajapäivät

Osallistumisoikeus on 1-3-vuotiailla ratsuhevos- ja ratsuponitammoilla ja -ruunilla sekä 1-2-vuotiailla oriilla. Ratsuhevoset arvostellaan joko askellajihevosina tai este-/kenttähevosina. Ratsuponit arvostellaan omana ryhmänä. Suunta valitaan ilmoittautuessa.

Näyttelyssä hevosen tunnistetiedot tarkastetaan, se mitataan ja sen rakenne sekä käynti- ja raviliikkeet arvostellaan lineaarista profilointia käyttäen. Pisteet annetaan viidestä kohdasta: tyyppi, pää/kaula/runko, jalat ja liikkeiden säännöllisyys, käyntiliikkeet, raviliikkeet. Hevonen palkitaan pisteiden edellyttämällä palkinnolla (I, II tai III) ja karsintoihin osallistuneille maksetaan normaalisti mahdolliset näyttelypalkkiot.

Karsinnoista finaaliin pääsee lähtökohtaisesti ikäluokkien kaksi parasta. Finaaliin pääsemiseksi hevosen tulee kuitenkin olla palkittu karsinnassa ensimmäisellä palkinnolla. Mikäli finaalipaikat eivät täyty jommassa kummassa karsinnassa, pidättää Hippos oikeuden kutsua toisesta karsinnasta useamman finalistin, mikäli vaatimukset täyttyvät.

Finaalihevosten pisteitä tai lausuntoja ei julkaista ennen finaalia. Finaalissa tuomaristolla on käytössään hevosten karsinnoissa saamat lausunnot, mutta finaali käydään kuitenkin omana tapahtumanaan. Tuomaristo kiinnittää erityistä huomiota yleisvaikutelmaan ja liikkeisiin.