Hyppää sisältöön

Varsanäyttelytoimintaan uutta jännitystä – Nutrolin® Näyttelyliiga käynnistyy kaudelle 2023  

Piirroskuva näyttelyn voittaneesta hevosesta taustajoukkoineen

Näyttelyssä varsa mitataan ja se saa puolueettoman arvostelun lisäksi hyvää totuttelua lastaukseen, kuljetukseen, vieraisiin hevosiin, ihmisiin ja paikkoihin. Näyttelytapahtuma on myös yhteinen elämys. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Suomen Hippos käynnistää yhteistyössä alueellisten hevosjalostusliittojen kanssa 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudelle 2023 aivan uuden konseptin, kaikkien kantakirjarotujen Näyttelyliigan. Näyttelyliigan pääyhteistyökumppanina toimii koko jalostusvuoden 2023 kumppani Nutrolin®.  

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen edustajat kisaavat näyttelykauden aikana vuoden parhaan näyttelyvarsan tittelistä. Näyttelykauden lopuksi jokaisen rodun paras varsa palkitaan tunnustuksen lisäksi kaulanauhalla sekä Nutrolin® lahjoittamalla tuotepalkinnolla.  

”Suomessa järjestetään vuosittain liki 50 tamma- ja varsanäyttelyä, mutta tieto tapahtumista jää helposti paikalliseksi. Näyttelyliigalla haluamme tuoda entistä enemmän esille näyttelyissä menestyneitä varsoja myös valtakunnallisella tasolla ja samalla nostaa näyttelytoiminnan profiilia näkyvämmäksi”, Suomen Hippoksen kasvattamisen ja omistamisen palveluiden johtaja Kimmo Lampinen taustoittaa.  

Näyttelyliigan ympärillä nostetaan vuoden aikana esiin myös näyttelytoiminnan perusteita, taustajoukkoja ja tuomaritoimintaa sekä näyttelyyn valmistautumista ja osallistujien tunnelmia Hippoksen somekanavissa.  

”Mikäli Näyttelyliiga saa tänä vuonna hyvän vastaanoton, niin varmasti sen jatkoa tullaan harkitsemaan myös tulevina vuosina. Haluammekin toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi varsanäyttelyihin, joiden perimmäinen tarkoitus on edelleen antaa puolueeton arvostelu hevosen tai ponin rakenteesta, liikkeistä sekä vanhempien jalostusarvosta, arvokasta kokemusta unohtamatta!”  

 

Nutrolin® Näyttelyliiga pähkinänkuoressa  

  • Liigassa seurattavat rodut ovat suomenhevonen, lämminverinen ravihevonen, lämminverinen ratsuhevonen, shetlanninponi, gotlanninrussponi, connemaraponi, newforestponi, welshponi, suomalainen ratsuponi, islanninhevonen ja vuonohevonen. 
  • Kaikki rotujensa ikäluokat (1–3-vuotiaat) kisaavat samassa luokassa.  
  • Liigan tilannetta seurataan Näyttelyliigalle maaliskuun aikana julkaistavalla sivustolla sekä Hippoksen hevoskasvatuksen somekanavilla.  
  • Rotuluokkansa voittaja ratkeaa kokonaispisteiden keskiarvolla mitattuna. 
  • Kaikille näyttelyyn osallistuneille Nutrolin® tarjoaa -25 prosentin alennuskupongin. 
  • Voittajille on luvassa kunniakirja ja kaulanauha sekä Nutrolin® tuotepalkinto. 

 

Näyttelykausi alkaa Ypäjällä 4.4. – ilmoittautuminen päättyy ma 20.3.  

Varsanäyttelykausi 2023 alkaa suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsanäyttelyllä tiistaina 4. huhtikuuta. Ilmoittautuminen Ypäjällä järjestettävään näyttelyyn päättyy maanantaina 20. maaliskuuta. Kaikkien rotujen näyttelypaikkakunnat ja päivämäärät löytyvät tuttuun tapaan Heppa-järjestelmän näyttelykalenterista.  

 

Lisätietoja suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten tamma- ja varsanäyttelyistä 

Lisätietoja ratsujen ja ponien tamma- ja varsanäyttelyistä