Hyppää sisältöön

Nutrolin® Näyttelyliiga jatkuu kaudella 2024 – myös ratsujen ja ponien näyttelykalenteri julkaistu 

Näyttelykauden lopuksi jokaisen rodun paras varsa palkitaan tunnustuksen lisäksi kaulanauhalla sekä Nutrolin® lahjoittamalla tuotepalkinnolla. Kuva Sanna Jokela 

Suomen Hippos käynnisti yhteistyössä alueellisten hevosjalostusliittojen kanssa näyttelykaudelle 2023 aivan uuden konseptin, Nutrolin® Näyttelyliigan. Nutrolin® Näyttelyliiga sai positiivisen vastaanoton, ja näin ollen konsepti saa jatkoa myös kaudella 2024.   

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen edustajat kisaavat näyttelykauden aikana vuoden parhaan näyttelyvarsan tittelistä. Yhteistyökumppanina jatkaa lisäravinteita tarjoava Nutrolin®.  

”Näyttelytoiminnan ollessa tärkeä osa hevosjalostusta haluamme olla tukemassa sen toimintaa. Rakenneominaisuuksia ja ruokintaa ymmärtämällä hevoselle voidaan mahdollistaa entistä parempaa ja hyvinvoivaa arkea”, Erja Andersson, Nurtolin® tiivistää. 

Tea Niemi Suomen Hippoksesta jakaa Anderssonin näkemyksen.  

”On tärkeää ymmärtää laadukkaan ruokinnan vaikutusta hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Vähintään yhtä tärkeää on tietoisuus rakenneominaisuuksien vaikutuksesta hevosen tai sen tulevien jälkeläisten käyttötarkoitukseen ja kestävyyteen. Olemme Suomen Hippoksessa iloisia yhteistyön jatkumisesta Nutrolin® kanssa.”

Varsanäyttelyihin perimmäinen tarkoitus on antaa puolueeton arvostelu hevosen tai ponin rakenteesta ja liikkeistä sekä tuottaa informaatiota vanhempien jalostusarvosta. 

 ”Varsojen näyttelyarvostelusta saadaan arvokasta tietoa vanhempien periyttämistä rakenneominaisuuksista sekä hevosjalostuksen terveys, kestävyys ja suoritusominaisuuksien syy-seuraussuhteista. Näin ollen rakennearvostelu auttaa myös jalostustyössä yhdistämään tiettyjä hyviä ominaisuuksia ja välttämään mahdollisia haasteita tulevaisuudessa”, Niemi päättää. 

Ominaisuuksien periytymisestä sekä rakennevirheistä koituvista kestävyysongelmista voi kuulla lisää Jalostuspäivillä 2024 

 

Varsanäyttelykaudet alkavat 3.5. Seinäjoella ja 6.5. Suonenjoella 

Varsanäyttelykausi 2024 alkaa suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsanäyttelyllä perjantaina 3. toukokuuta. Ilmoittautuminen Seinäjoella järjestettävään näyttelyyn päättyy perjantaina 19. huhtikuuta. Ratsujen ja ponien näyttelykausi käynnistyy puolestaan tamma- ja varsanäyttelyllä maanantaina 6. toukokuuta Suonenjoella, jonne ilmoittautuminen päättyy 15. huhtikuuta. Yhteensä ratsu- ja poninäyttelyitä järjestetään kauden aikana kuudellatoista paikkakunnalla.  

Näyttelypaikkakunnat ja päivämäärät löytyvät tuttuun tapaan Heppa-järjestelmän näyttelykalenterista:

Lisätietoja suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten tamma- ja varsanäyttelyistä 

Lisätietoja ratsujen ja ponien tamma- ja varsanäyttelyistä 

 

Nutrolin® Näyttelyliiga pähkinänkuoressa   

  • Rotujensa ikäluokat (1–3-vuotiaat) kisaavat samassa luokassa, pois lukien suomenhevoset, joita seurataan ikäluokkavuosittain.  
  • Liigan tilannetta seurataan osoitteessa www.hippos.fi/nayttelyliiga sekä Hippoksen hevoskasvatuksen somekanavilla.   
  • Rotuluokkansa voittaja ratkeaa rodusta riippuen joko kokonaispisteillä tai kokonaispisteiden keskiarvolla mitattuna. 
  • Kaikille näyttelyyn osallistuneille Nutrolin® tarjoaa -25 prosentin alennuskupongin.  
  • Voittajille on luvassa kunniakirja ja kaulanauha sekä Nutrolin® tuotepalkinto.

Lisätietoja Nutrolin® Näyttelyliigasta www.hippos.fi/nayttelyliiga