Hyppää sisältöön

Muutoksia raviurheilun varusteoppaaseen

Suomen Hippoksen varustetyöryhmä kokoontui perjantaina 29.9.2023. Ohessa koonti muutoksista raviurheilun varusteoppaaseen. USAi-merkkisiin kärryihin liittyvistä päätöksistä tiedotetaan erikseen.

Sylinterikuolaimet

Varustetyöryhmä käsitteli kokouksessaan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston 27.9.2023 julkaisemia tutkimustuloksia sylinterikuolainten ja muiden kuolainten kestävyydestä. Tutkimuksessa havaittiin, että käytettyjen sylinterikuolainten käyttöön liittyy riskejä.

Tulosten perusteella varustetyöryhmä päätti, että sylinterikuolaimen kanssa täytyy jatkossakin käyttää turva-/leikkiketjua.

Lisäksi Hippos suosittelee raportin perusteella, että etenkin sylinterikuolain puhdistetaan huolellisesti käytön jälkeen. Tämä parantaa varusteen turvallisuutta ja pidentää sen käyttöikää.

Tutustu tarkemmin TUKESin raporttiin

Hepta Wheels -pyörät

Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö STC on kieltänyt Hepta Wheels -merkkisten pyörien käyttämisen kärryissä 1.10.2023 alkaen. Valmistajan pyöriä on hajonnut Ruotsissa viimeisen viiden vuoden aikana useita.

Varustetyöryhmä päätti kokouksessaan kieltää Hepta Wheels -merkkiset pyörät myös Suomessa. Kielto on voimassa 2.10.2023 alkaen toistaiseksi.

Lue Ruotsin keskusjärjestön tiedote

Muut muutokset

Turpaverkko

Varustetyöryhmässä on käsitelty syksyn aikana myös muita hevosten ja ohjastajan varusteita.

Ajantasainen varusteopas löytyy aina Hippoksen nettisivuilta.

Varusteoppaan viimeisimmät muutokset:

Sivu 10 – Puoltajankuolain

Täsmennetty: Puoltajankuolain voi olla joko nahalla päällystetty tai päällystämätön

Sivu 23 – Ilmoitettavat varusteet

Lisätty: Turpaverkko

Sivu 26 – Monté-varusteet

Täsmennetty: Jockeysaappaiden kanssa tulee käyttää montejalustimia, ratsastusjalkineiden kanssa voi käyttää myös tavallisia ratsastusjalustimia

Sivu 28 – Kielletyt varusteet

Lisätty: Hepta Wheels -merkkiset pyörät

Mikäli hevosella halutaan käyttää uutta tai hyväksymätöntä tehdasvalmisteista varustetta, on varusteelle haettava hyväksyntä Suomen Hippoksen varustetyöryhmältä.

Lue myös: Päätös USAi Arrow ja USAi Winner -mallisten kilpakärryjen käytöstä ravikilpailuissa

Lisätietoja:

Katariina Lamminpää
Kilpailusihteeri, Suomen Hippos
katariina.lamminpaa@hippos.fi
p. 020 760 5534