Hyppää sisältöön

Päätös USAi Arrow ja USAi Winner -mallisten kilpakärryjen käytöstä ravikilpailuissa

Kaikki USAi Arrow ja USAi Winner -malliset kilpakärryt määrättiin käyttökieltoon elokuussa, koska kärryjen turvallisuutta ei voitu aisanpäiden vääntymisen takia varmistaa. Aisanpäiden testaukset on saatu päätökseen ja Suomen Hippoksen varustetyöryhmä on päättänyt jatkotoimista.

  • Vuonna 2021 tai aiemmin valmistetut teräksiset aisanpäät ovat turvalliset ja kärryt voi ottaa käyttöön. Kärryjen käyttö on sallittu ravikilpailuissa välittömästi 6.10. alkaen.
  • Vuonna 2022 tai 2023 valmistetut teräksiset aisanpäät tulee vaihtaa lyhyisiin vahvistettuihin teräksisiin aisanpäihin riippumatta siitä, onko ne vaihdettu jo aiemmin vuoden 2023 aikana. Kärryihin vaihdettavassa vahvistetussa aisanpäässä on kolme kiinnityslovea. Kärryjen käyttö on sallittu ravikilpailuissa, kun aisanpäät on vaihdettu vahvistettuihin aisanpäihin.
  • Aiemman päätöksen mukaisesti kaikki alumiiniset aisanpäät valmistusvuodesta riippumatta tulee vaihtaa teräksisiin. Vaikka aisanpäät olisi vaihdettu aiemmin vuonna 2023, ne tulee vaihtaa nyt uudestaan. Kärryjen käyttö on sallittu ravikilpailuissa, kun aisanpäät on vaihdettu vahvistettuihin aisanpäihin.

Aisanpäiden vaihtamisen suorittaa USAi-kärryjen valmistaja. Valmistaja vaihtaa aisanpäät veloituksetta. Valmistaja toimittaa vaihdetuista aisanpäistä todistuksen kärryjen omistajalle. Todistus tulee esittää kilpailueläinlääkärille, kun kärryjä käytetään ensimmäisen kerran ravikilpailuissa.

Epäselvissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä USAi-kärryjen valmistajaan, esimerkiksi omien kärryjen valmistusvuoden selvittämiseksi.

USAi-kärryjen valmistaja:

Jorma Räsänen
p. 0500 557493

Lisätietoja:

Jari Haanniemi
Raviurheilujohtaja, Suomen Hippos ry
jari.haanniemi@hippos.fi
p. 040 623 5725