Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen hallituksen marraskuun kokoustiedote

Hippos-logo

Hippoksen hallituksen kokous keskittyi valtuuskunnan kokouksen valmisteluun ja sen osana maa- ja metsätalousministeriön tulevaisuusraportin kohtiin. Lisäksi valittiin mm. uusi raviurheilujohtaja, käytiin läpi hevospelitoiminnan tulevaisuuden vaihtoehtojen esiselvitystä, päätettiin jatkaa alv-keskustelua yhdessä SRL:n ja MTK:n kanssa sekä keskusteltiin varautumissuunnittelusta mahdollisen yhteiskunnallisen sähkökriisin varalle.

Hallitus keskusteli laajasti maa- ja metsätalousministeriön raportin jatkotoimista. Raportin pohjalta kilpailutoiminnan rakenteita on käsitelty jo elokuun kokouksessa, ja marraskuun kokouksessa jatkettiin keskustelua ennen kaikkea muiden kohtien osalta.

Hallitus päätti edistää jatkotoimia raportin kehitysehdotuksiin liittyen, joista tärkeimpinä:

  • Ministeriöltä pyydetään puolueeton raviratojen kokonaisselvitys sisältäen talous- ja infratilanne
  • Valtuuskunnan kokouksen asialistalle lisätään lähetekeskustelu hallintorakenteen uudistamisesta
  • Operatiivinen johto valtuutettiin edistämään käytännön toimia ennen kaikkea hallinnon avoimuuden sekä raviurheilun vastuullisuuden ja elinvoimaisuuden varmistamiseksi.

Hallitus sai katsauksen Suomen Hippoksen Q3-talouteen ja toimintasuunnitelman edistymiseen sekä vahvisti sääntövaliokunnan esityksestä ravikilpailusääntöjen muutokset, joista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Lisäksi hallitus kävi läpi valtuuskunnalle esitettävät vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion, hallintosäännön muutokset sekä valtuuskunnan syyskokouksen esityslistan ja kutsun.

Hevospelitoiminnan esiselvitys, uusi raviurheilujohtaja ja hevosalan alv

Jari Vähänen The Finnish Gambling Consultants Oy:stä esitteli hallitukselle tilatun esiselvitystyön hevospelitoiminnan eri vaihtoehdoista raviurheilun ja hevostalouden rahoituksen turvaamiseksi. Sen osalta päätettiin, että syvempi jatkoselvitys eri vaihtoehtojen konkretiasta tulisi kilpailuttaa ja käynnistää heti vuoden 2023 alusta.

Hallitus valitsi marraskuun kokouksessaan Hippoksen raviurheilujohtajan tehtävään Jari Haanniemen.

Hallitus keskusteli kokouksessa myös hevosalan alv-kannan yleistilanteesta ja totesi, että tässä asiassa jatketaan hyvää yhteistyötä SRL:n ja MTK:n kanssa.

Mahdolliseen sähkökriisiin varautuminen ja muutokset nuoren määritelmään

Ajankohtaisissa asioissa käytiin läpi tilannekatsaus tuki- ja lainsäädäntötilanteeseen sekä yhteistyöhön maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Lisäksi keskusteltiin mahdollisen yhteiskuntaa kohtaavan sähkökriisin varalle valmistelussa olevasta varautumissuunnitelmasta ravikilpailujen osalta.

Lisäksi hallitus linjasi nuorisovaliokunnan esityksen mukaisesti nuoren määritelmän nuorisolain mukaiseksi: nuorisotoiminnassa mukana oleviksi luetaan kaikki alle 29-vuotiaat. Tämä ei kuitenkaan aiheuta muutoksia kilpailutoiminnan ikärajoihin.

Hallituksen seuraava kokous pidetään ennen valtuuskunnan kokousta maanantaina 28.11. Valtuuskunnan kokous järjestetään Vermo Areenalla tiistaina 29.11. läsnäkokouksena klo 12 alkaen.

Suomen Hippoksen hallituksen puolesta,

Puheenjohtaja Kari Eriksson, p. 0400 685 036

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067