Hyppää sisältöön

Jari Haanniemi on valittu Suomen Hippoksen raviurheilujohtajaksi

Jari Haanniemi aloittaa raviurheilujohtajan tehtävässä jo kuluvan vuoden aikana. Kuva: Jarno Unkuri

Suomen Hippoksen hallitus valitsi perjantain kokouksessaan Hippoksen uudeksi raviurheilujohtajaksi Jari Haanniemen. Vermon kilpailupäällikkönä loppukesästä toiminut Haanniemi aloittaa tehtävässään jo loppuvuoden aikana.

Jari Haanniemellä, 46, on pitkä ja monipuolinen kokemus raviurheilusta ja raveihin kiinteästi liittyvästä toiminnasta. Suurimmalle osalle hän on tuttu ravien tv-kasvona, mutta lisäksi Haanniemi on työskennellyt laajasti media-alalla mm. raviurheilusta kirjoittavana toimittajana sekä tv-lähetyksen tuottajana Urheilukanavalla. Vermon kilpailupäällikkönä Haanniemi on toiminut kuluvan vuoden elokuusta ja lisäksi hänellä on mittava ura ravipeliyrittäjänä Suomessa ja muualla Euroopassa, joka lisää Hippoksen osaamista pelimarkkinan muutostilanteessa.

Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson näkee Haanniemen vahvuutena kokemuksen lisäksi ennen kaikkea hyvän esiintymistaidon, asenteen ja vuorovaikutustaidot.

”Uskon, että raviurheilun menestys perustuu jatkossakin ravipeleihin ja lajisuosioon. Näistä Jari Haanniemi tietää paljon. Lisäksi hän on helposti lähestyttävä, positiivinen ravi-ihminen, jolla on oikea asenne hienon lajimme kehittämiseen. Uskon, että Haanniemi on hyvä lisä Hippoksen johtoryhmään sekä samalla oikea henkilö johtamaan suomalaista ravikilpailutoimintaa. Onnea Jarille ja kiitos jokaiselle paikkaa hakeneelle”, Kari Eriksson toteaa.

Raviurheilujohtajan paikkaa haki yhteensä 13 henkilöä, joista 5 kutsuttiin haastattelukierroksille. Haanniemi aloittaa työssään virallisesti joulukuussa, mutta pääsee perehtymään työhön joustavasti jo marraskuun puolella.

Jari Haanniemi uskoo, että raviurheilujohtajan toimessa hän pääsee parhaalla tavalla työskentelemään rakkaan lajin vahvistamiseksi ja kehittämiseksi.

”Kun päätin lähteä työskentelemään lähemmin raviurheilun rakenteiden parissa, raviurheilujohtajan paikka oli se, jonka näin konkreettisemmin mahdollistavan työn lajin toimintaedellytysten eteen. Vermossa on aivan mahtava porukka ja työ oli erittäin antoisaa, mutta tämä mahdollisuus oli sellainen, johon halusin tarttua”, Haanniemi avaa.

Työuran lisäksi Haanniemellä on harrastajalisenssi ja innostus raviurheiluun lähti aikanaan käytännön tallityöstä Oulusta. Matkan varrelle mahtunut myös harrastajavalmennusta lähipiirin hevosella.

”Olen 35 vuotta elänyt lajin mukana ja seuraan raveja päivittäin monelta kantilta. Uskon, että pystyn samaistumaan alan toimijoiden tarpeisiin ja olen helposti lähestyttävä. Viihdyn erityisen hyvin tallialueella ihmisten parissa ja koen, että työssä erittäin tärkeää onkin olla läsnä. Jokaisen pitää voida tulla sanomaan, mitä mielen päällä on, jotta yhdessä voimme tehdä lajista paremman.”

Haanniemi uskoo, että kun tulee työhön hieman järjestörakenteiden ulkopuolelta, on mahdollista tuoda organisaatioon uudenlaista ajattelua ja rohkeutta muutokseen.

”On mahdotonta pistää tulevaa työlistaa tärkeysjärjestykseen, mutta koen, että ihan olennaista on työskennellä yhdessä toimijoiden määrän laskevan trendin kääntämiseksi. Vaikka taloustilanne on haastava ja harrastamisen kustannukset nousevat, tässä ei pidä antaa periksi. Palkintotason on säilyttävä ja nuoret ammattilaisten ja harrastajien on pystyttävä luottamaan siihen, että laji on tulevaisuudessakin elinvoimainen. Sen lisäksi pelimarkkina antaa vahvoja signaaleja muutoksesta ja tässä meidän on oltava tilanteen tasalla koko ajan”, Haanniemi kertoo.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Kari Eriksson, p. 0400 685 036

Jari Haanniemi, p. 050 337 5952