Hyppää sisältöön

Hevosalan aluevaaliohjelma

Hevosalan kuntavaaliohjelma keskittyy teemoihin, joissa tuodaan esille hevosen ja hevosalan merkitystä yhteiskunnalle.

Hevonen luo hyvinvointia –

uusille hyvinvointialueille tarvitaan hevosalaa ymmärtäviä päättäjiä

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen tulee vuoden 2023 alusta olemaan kuntien sijasta uusien hyvinvointialueiden vastuulla. Tammikuussa 2022 järjestetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitut valtuutetut tulevat päättämään uusien 21 hyvinvointialueen lähipalveluiden järjestämisestä.

Hyvinvointialueiden tehtäviin tulee jatkossa kuulumaan paljon sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuuksia. Hevosella on merkittävä rooli hyvinvoinnin edistäjänä. Äänestämällä hyvinvointialueiden valtuustoihin hevosalaa ymmärtäviä päättäjiä, varmistamme, että tämä rooli tunnistetaan myös jatkossa.  Hevosalan järjestöt Suomen Hippos, Hippolis, MTK ja Suomen Ratsastajainliitto ovat yhteistyössä koonneet hevosen hyvinvointivaikutuksen avainasioita, jotka on hyvä ottaa huomioon, kun valitaan henkilöitä alueiden päätöksentekoon.

Hevosella on sosiaali- ja terveydenhoitotyössä monenlaisia rooleja niin ennaltaehkäisevässä kuin kuntouttavassa toiminnassa sekä hyvinvointipalveluissa. Hevonen kuntouttaa fyysisesti ja henkisesti ja harjaannuttaa niin sosiaalisia kuin tunnetaitoja. Esimerkiksi vuonna 2020 Kela korvasi ratsastusterapiaa 2,14 miljoonalla eurolla vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena.

Hevosurheilulajit tarjoavat mahdollisuuden tasa-arvoisiin liikuntaharrastuksiin ja auttavat sosiaalisen tukiverkoston rakentamisessa sekä syrjäytymisen ehkäisyssä. Ratsastus on toistuvasti koululaiskyselyn yksi toivotuimmista harrastuksista, ja hevosharrastukset ovat hyvin liitettävissä myös harrastamisen Suomen malliin, jossa tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Mitä useamman hevosalaa ymmärtävän päättäjän uudet hyvinvointialueet saavat, sitä varmemmin ja laajemmin hevonen on mukana hyvinvoinnin edistämisessä jatkossakin. Jokainen hevonen luo hyvinvointia ja vaurautta myös lähiympäristöönsä työllistämällä ja luomalla mahdollisuuksia hyvin monenlaisille elinkeinoille hevospalveluista rehuntuotantoon ja rakentamiseen.

Miten vaikutat?

Ehdokas: tutustu materiaaleihin ja hyödynnä hevosalan faktoja omassa kampanjassasi! Kerro ajatuksistasi äänestäjille ja näy myös somessa: kuvaa itsesi hevosen kanssa, tallissa tai hevosurheilun parissa ja kerro, miten omalta osaltasi edistäisit hevosen hyvinvointivaikutuksia omalla toiminnallasi. Käytä aihetunnistetta #hevonenluohyvinvointia

Äänestäjä: tutustu hevosalan vaikuttavuuteen ja haasta ehdokkaat! Tunteehan tuleva päättäjäsi hevosalan monipuoliset hyvinvointivaikutukset?

Jokainen hevosihminen: kerro hevosen hyvinvointivaikutuksista, kysy, keskustele, vaihda ajatuksia. Tutustu hevosalan yhteiseen aluevaalimateriaaliin ja hyödynnä niitä myös omissa kanavissasi!

Hevosalan aluevaaliohjelma 2021

Ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.

Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022

 

Vaikutetaan yhdessä!

 

 

Hevosalan yhteinen aluevaaliohjelma
  • Kuvat ovat vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Lataa kuvat itsellesi ja jaa omissa somekanavissasi!