Hyppää sisältöön

Hevonen luo hyvinvointia

Hevosalan kuntavaaliohjelma keskittyy teemoihin, joissa tuodaan esille hevosen ja hevosalan merkitystä yhteiskunnalle.

Mahdollista hurahtaminen hevosiin – saat elinvoimaa ja kelpo yhteiskunnan jäsenen

Hevosala on keskellä aktiivista muutosta. Alan vaikutukset ja mahdollisuudet ulottuvat jo nyt hevosten kanssa kosketuksissa olevalle yli 600 000 tekijälle ja harrastajalle, Tulevaisuudessa hevosen positiivinen vaikutus mm. luontomatkailun, hyvinvoinnin tuottamisen ja terapiatoiminnan myötä voi kasvaa merkittävästi, kun pidämme nyt huolta alan edellytyksistä.

Hevonen antaa digitalisoituvassa ajassa fyysisiä elämyksiä ja tunnetta. Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa mm. tunne- ja työelämätaitoja, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Hevonen tuo luonnostaan yhdenvertaisuutta: se kohtaa ihmisen ikään, sukupuoleen, ihonväriin, uskontoon tai muuhun ominaisuuteen katsomatta.

Työtä ja elinvoimaa alueille, joilla sitä on muuten vaikea löytää

Alan yrityksiä arvioidaan olevan Suomessa noin 3 000 ja noin 17 % yritystoiminnasta sijoittuu maaseudulle. Suomessa hevosalan työllistävä vaikutus on peräti 6 000 – 7 000 henkilötyövuotta. Ala tarjoaa työtä noin 15000 ihmiselle koko- ja osa-aikaisesti, mikä on samaa kokoluokkaa Lapin matkailun kanssa.

Kestävä hevostalous ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ainutlaatuinen alkuperäisrotumme suomenhevonen kärkenään, ja kannattelee kotimaista alkutuotantoa merkittävällä, lähes 2 euroa / päivä / hevonen, kulutuksella.

 

Eduskuntavaalit2023

HEVOSALAN POSITIIVINEN MUUTOS MAHDOLLISTUU, KUN:

1.Turvaamme edellytykset hevoselinkeinolle, -harrastukselle, -yhteisöille ja -urheilulle: pitkäjänteinen ja kannustava rahoitus

2. Mahdollistamme elinvoimaisen alan yrittäjyyden ja innovaatiot: kannattavan ja kehittyvän toiminnan edellytyksistä on pidettävä huolta kustannusten noustessa

3. Tunnistamme hevosen merkityksen yhteiskunnassa: hevonen on maaseudun ja kaupungin yhdistäjä, liikuttaja ja kuntouttaja, vetovoimatekijä, luontoarvojen ja hyvinvoinnin edistäjä.

 

Tutustu hevosalan rahoitukseen ja hevosalan vaikuttavuuslukuihin ja kerro niistä alaa alaa tuntemattomalle. Kerro hevosen hyvää tekevästä voimasta, kysy, keskustele ja vaihda ajatuksia. Ja kutsu ihmeessä oman paikkakuntasi päättäjät raveihin tai muihin hevostapahtumiin, jossa hevosen voi kokea itse.

Vaikutetaan yhdessä!

 

  • Kuvat ovat vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Lataa kuvat itsellesi ja jaa omissa somekanavissasi. Kuvakoot erikseen neliö (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) sekä pysty (Instagram Story).