Hyppää sisältöön

Salama-, Monte- ja Ponikypärien haku on auki 18.-28.2.

Salamakypärien lähtö kaudella 2020

Salamakypärät vauhdissa vuonna 2020. Kuva: Juho Hämäläinen

Suomen Hippoksen ohjastajasarjojen haku kaudelle 2022 on auki. Tänä vuonna uutena sarjana järjestetään poniohjastajille tarkoitettu Ponikypärät. Aiemmilta vuosilta tutut Salama- ja Montekypärät saavat myös jatkoa tänä vuonna.

Hakuaika on käynnissä 18.-28. helmikuuta ja kaikkiin sarjoihin haetaan videohakemuksella. Tarkemmat hakuohjeet löydät kunkin sarjan omalta sivulta.

Salamakypärät

Sarja on kokelaslisenssin haltijoiden eli ammattivalmentajan tallilla työskentelevien ohjastajien oma sarja, jossa kaikki ajettavat osalähdöt ovat kärrylähtöjä.

Sarjaan voivat hakea 1993-2006 syntyneet kokelaslisenssin haltijat. Salamakypäriin voi osallistua enintään kolme kertaa. Kilpailuun valitaan 12 ohjastajaa.

Salamakypärissä ajetaan 12 osalähtöä. Sarja alkaa 13.4. Vermossa ja päättyy Jyväskylässä 12.11.

Lähtöjen lisäksi osallistujille järjestetään kauden aikana koulutusta sekä Salama- ja Montekypärien yhteiset hyvinvointipäivät 6.-7.5. Vierumäellä.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet Salamakypäriin tästä.

Montekypärät

Montekypärät on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

Sarjaan voivat hakea enintään 50 montelähtöä ajaneet ohjastajat (tilanne 31.12.2021). Sarjaan saavat hakea vuonna 2006 ja aikaisemmin syntyneet ohjastajat. Montekypäriin saa hakea millä tahansa lisenssillä. Hakijalla tulee olla hakuhetkellä voimassa oleva ajolupa. Montekypäriin saavat myös hakea sarjaan vuonna 2021 osallistuneet ohjastajat, jos hakijalla on edelleen enintään 50 montelähtöä (tilanne 31.12.2021) ohjastettuna.

Kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä ja siksi kilpailuun valitaan 10 ohjastajaa. Sarjassa ajetaan 7 osalähtöä. Osalähtöjä ajetaan siis kaksi enemmän kuin viime vuonna.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet Montekypäriin tästä.

Ponikypärät

Ponikypärät-ohjastajasarja järjestetään ensimmäistä kertaa. Ponikypärissä ei ole ikärajaa eikä lisenssirajoituksia.

Ponikypärät-sarjassa ei ajeta varsinaisia osalähtöjä kuten muissa Hippoksen ohjastajasarjoissa, vaan osallistujat kilpailevat poneineen tavallisissa ponilähdöissä sen mukaan, minkälainen poni osallistujalla on. Mukaan voi hakea A- tai B-kategorian ponilla.

Ohjastajasarja järjestetään 1.5.-31.8.2022. Toukokuun ja elokuun välisenä aikana ohjastajat kilpailevat valitulla ponillaan vapaasti omissa sarjoissaan ympäri Suomen. Pisteitä lasketaan A-kategorian poneilla kuudesta parhaasta lähdöstä, B-kategorian poneilla neljästä parhaasta lähdöstä.

Ponikypärät-sarjaan valitaan yhteensä 30 osallistujaa. Sarjaan voi osallistua yhdellä ponilla. Jos hakijalla on useampi poni valmennuksessaan, hänen tulee päättää etukäteen, millä ponilla hän haluaa osallistua Ponikypäriin.

Jos poniohjastaja kilpailee esimerkiksi naapurin tai muun ulkopuolisen tahon valmentamalla ponilla säännöllisesti, hän voi hakea Ponikypäriin toimittamalla valmentajan suostumuksen siihen, että poniohjastaja voi hakea kyseisellä ponilla mukaan Ponikypäriin.

Pisteitä osallistujat saavat ajettujen lähtöjen sijoitusten mukaan. Kuten Salama- ja Montekypärissä, rikkeistä vähennetään pisteitä.

Ponikypärille järjestetään touko-kesäkuun aikana omia verkkokoulutuksia. Ponikypärissä on kaksi voittajaa, A-kategorian ponien ja B-kategorian ponien voittaja. Molemmissa kategoriassa kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet Ponikypäriin tästä.

Kaikki tiedot Salama-, Monte- ja Ponikypäristä on koottu Suomen Hippoksen verkkosivujen ohjastajasarjat-osioon.

Lisätietoja kaikista sarjoista ja apua hakuprosessissa antaa:

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Suomen Hippos ry
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424