Hyppää sisältöön

Hevostaitomerkit

Hevostaidoiksi kutsutaan hevosten hyvän hoidon osaamista teoriassa ja käytännössä, ja niiden pohjana on kyky ymmärtää hevosten käyttäytymistä ja luontaisia tarpeita. Hevostaitojen oppiminen jatkuu koko elämän, ja jokainen kohtaamamme hevonen opettaa meitä lisää. Hevostaitojen opiskelu teoriassa on tärkeää pohjatyötä tälle käytännössä oppimiselle.

Hevostaitomerkit on uudistettu yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton kanssa.

Merkit on jaettu kolmeen tasoon: perustaidot, syventävät taidot ja erikoistumistaidot. Osa merkeistä suoritetaan teoriassa ja käytännössä, osa pelkästään teoriassa. Merkkien teoriaosuudet löytyvät verkko-oppimisympäristöistä Hipposakatemiasta (hippos.mmg.fi) ja Kaviouralta (ratsastus.mmg.fi). Sisällöt kaikissa merkeissä ovat samat ja osan merkeistä voi suorittaa raviurheiluun tai ratsastukseen painottuen.

Käytännön suoritustilaisuuksia voivat järjestää raviradat, hyväksytyt ravikoulut sekä Suomen Hippos ry:n muut jäsenjärjestöt. Ratsastuksen parissa suoritustilaisuuksia voivat järjestää SRL:n jäsenseurat ja -tallit. Voit osallistua mihin tahansa suoritustilaisuuteen, kunhan sinulla on esittää todistus suorittamastasi teoriasta Hipposakatemiassa tai Kaviouralla.

Merkkisuorituksesta saa todistuksen ja sähköisen osaamismerkin. Ne näkyvät kurssilla ja tulevat myös sähköpostiisi. Suoritukset tulevat myös näkyviin Oma Talliin takautuvasti kevään aikana. Voit ostaa myös merkkikohtaisen ruusukkeen lähimmältä raviradalta tai ravikoululta hintaan 5 euroa.

Perustaitojen merkit:

Tallille! – Hevostaito 1
Hevosen hoito – Hevostaito 2
Varustaminen – Hevostaito 3
Värit, merkit, rodut – Hevostaito 4
Hevosen terveydenhoito – Hevostaito 5

Syventävien taitojen ensimmäiset merkit:

Hevosen hoitajana – Hevostaito 6
Ratsuhevosen varusteet – Hevostaito 7 (julkaistaan huhtikuun aikana)
Ravihevosen varusteet – Hevostaito 8 (julkaistaan huhtikuun aikana)

Syventävien taitojen loput merkit sekä erikoistumistaitojen merkit julkaistaan vuonna 2024.

Kaikki merkit löytyvät Hipposakatemiasta kategoriasta Hevostaitomerkit.

 

Oletko suorittanut merkkejä?

Pelkällä teoriakokeella suoritettavista merkeistä tulee ilmoitus automaattisesti Hippokseen ja voit ostaa halutessasi ruusukkeen näyttämällä kurssilta saamaasi todistusta.

Käytännön suoritustilaisuuden järjestäjä ilmoittaa kootusti hyväksytyt merkit Hippokseen. Saat todistuksen ja osaamismerkin sähköpostiisi heti, kun suoritus on merkitty järjestelmään. Ruusukkeen voi ostaa käytännön suoritustilaisuudessa tai jälkikäteen näyttämällä kurssilta saamaasi todistusta.

Oletko käytännön suorituksen vastaanottaja?

Käytännön suoritusten vastaanottajille on tehty Hipposakatemiaan ja Kaviouralle Hevostaitomerkkien vastaanottaminen -kurssi suoritusten vastaanottamisesta. Sisältö on identtinen molemmilla alustoilla. Kurssin sisältö tarjoaa käytännön tietoa ja ohjeita hevostaitomerkkien suoritustilaisuuden järjestämisestä sekä suoritusten vastaanottamisesta.