Hyppää sisältöön

Dusktodawn Boogie ylivoimaiseen voittoon Tammakriteriumissa, Korven talliin Suurmestaruusajon kaksoisvoitto

Kenneth Danielsen ja Dusktodawn Boogie

Kenneth Danielsenille jäi aikaa tuulettaa Teivon loppusuoralla, kun hänen ohjastamansa ja valmentamansa Dusktodawn Boogie otti ylivoimaisen voiton kolmivuotiaiden lämminveristen Tammakriteriumissa. Kuva: Hippos/Maisa Hyttinen

Kenneth Danielsenin valmentama Dusktodawn Boogie oli Teivossa kilpaillun Tammakriteriumin tähti. Päivän toinen suurkilpailu, lämminveristen Suurmestaruusajo oli Pekka Korven tallin näytös, kun valmentaja ohjasti American Heron voittoon ja Hotshot Luca oli Hannu Torvisen ohjastamana toinen.

Lietolaiselle Kenneth Danielsenille jäi aikaa tuulettaa Teivon loppusuoralla, kun hänen ohjastamansa ja valmentamansa Dusktodawn Boogie otti ylivoimaisen voiton kolmivuotiaiden lämminveristen Tammakriteriumissa ajalla 13,4a/2100 metriä. Dusktodawn Boogien omistaa First Ready Cash ja sen on kasvattanut Häijään Oriasema Oy.

”Aivan mahtavaa! Tiesin, että hevonen on hyvässä kunnossa, ja lopussa tunsin, että voimia jäi vielä talteenkin, korviakaan ei tarvinnut avata”, Danielsen iloitsi voittajahaastattelussa.

Danielsenin taktiikkana oli antaa muiden lähteä kovaa ja iskeä kärjen kimppuun, kun vauhti rauhoittuu. Suunnitelma toimi täydellisesti, ja Teivon voittajaseremonioissa nähtiin onnellinen mies. Erityisen tunteellisen voitosta teki se, että Danielsen pääsi juhlimaan sitä yhdessä Suomeen saapuneen isänsä kanssa.

”Olen onnellinen, että isäni näki ensimmäisen tämän luokan kilpailun voittoni. Hän tuli katsomaan karsintoja, ja kun meni hyvin, hän jäi finaaliin asti”, Danielsen kertoi liikuttuneena.

Myös Teivossa paikalla ollut yleisö sai Danielsenilta vuolaat kiitokset kannustuksesta.

”Mahtavaa nähdä yleisöä jälleen, kiitos hienosta loppusuorasta!”

Dusktodawn Boogie osoitti kykynsä jo viime kaudella, kun se vei nimiinsä kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun. Uransa 15 startista se on voittanut seitsemän ja sijoittunut kolmen parhaan joukkoon 13 kertaa.

Danielsenin suojatti voitti oman karsintalähtönsä Teivossa viime viikolla karsintojen nopeimmalla ajalla, ja myös tuolloin eroa muihin hevosiin jäi reilusti.

”Seuraava tähtäin on Kriteriumissa, jossa ajetaan oriita ja ruunia vastaan. Sen jälkeen vuorossa on tammojen Kasvattajakruunu”, Danielsen kertoi tamman jatkosuunnitelmista.

”Ehdottomasti haluan kilpailla tällä hevosella myös ulkomailla. Åby Stora Prisin ykköspalkinnoksi on luvattu 6 miljoonaa kruunua parin vuoden päähän, niin se voisi olla hyvä tavoite”, Danielsen maalaili.

Norjasta lähtöisin oleva Danielsen muutti Suomeen vuonna 2012. Lauantain Tammakriteriumissa hänen tallistaan nähtiin kaksi osallistujaa, ja valmentajan huippupäivän täydensi Speedy Norwegianin viides sija Olli Koivusen ohjastamana. Molempia hevosia hoitaa Päivi Pihlgren.

Tammakriteriumin toiseksi kiri Sahara Flames/Santtu Raitala ja kolmas oli Lake’s Diana/Tapio Perttunen.

Korven talli hallitsi Suurmestaruusajoa

Team AA:n kasvattama ja omistama American Hero vei Suurmestaruusajon voiton. Pekka Korpi ohjasti ja valmentaa 5-vuotiasta ruunaa. Kuva: Hippos/Maisa Hyttinen

Avoimen tason lämminveriset ottivat toisistaan mittaa päivän toisessa suurkilpailussa Suumestaruusajossa. Lähtö päättyi Pekka Korven tallin kaksoisvoittoon, kun valmentaja ohjasti American Heron ykköseksi ja Hannu Torvinen kiritti Hotshot Lucan toiseksi. Team AA:n kasvattaman ja omistaman 5-vuotiaan American Heron voitto irtosi ajalla 12,7a/2100m.

”Aika kova fiilis! En nähnyt loppusuoran tapahtumia, kun katsoin vain keulahevosta, että kestääkö se piru loppuun asti, ja niin kävi”, American Heron omistajiin kuuluva Toni Sarkama iloitsi voittajahaastattelussa.

”Kun päästiin kiihdytyksen jälkeen keulapaikalle, sai antaa ensimmäiset taputukset, mutta olihan peli vielä pahasti kesken. Ensimmäinen 1000 metriä mentiin 12,0, niin totta kai se huoletti, kun on satanutkin tänään, että minkä verran se näkyy lopussa, mutta hyvin kesti.”

Karin Vahesalun hoitama ruuna on äitynyt kovaan vireeseen, ja ykkössija oli hevoselle kolmas peräkkäinen. Teivon Suurmestaruusajo on 25 000 euron ykköspalkinnolla sen uran suurin voitto.

”Se on sitkistynyt ja saanut tarvittavaa kovuutta. Suur-Hollolan kaksi starttia peräkkäisinä päivinä oli vähän kysymysmerkki tälle, mutta sen jälkeen on mennyt ainakin hyvin, kun ei ole vielä hävinnyt. Totta kai tehtävätkin kovenevat, kun voittosumma kasvaa, mutta tästä on kiva jatkaa”, Sarkama tuumasi.

Korven tallin kaksikon jälkeen kolmanneksi sijoittui kilpailun viimevuotinen voittaja Le Gros Bill.

Tulokset, Teivo 7.8.2021