Hyppää sisältöön

Avoin ilmoittaminen laajamittaisesti käyttöön vuoden 2022 alusta alkaen

Vuoden 2021 syksystä alkaen avointa ilmoittamista on testattu laajasti kotimaisissa ravikilpailuissa. Raviurheilijat ovat ottaneet ilmoittamistavan avosylin vastaan ja raviradat voivat 1.1.2022 alkaen hyödyntää ilmoittamistapaa vapaasti haluamissaan raveissa ja sarjoissa.

Hippos lähetti loppuvuodesta valmentajille palautekyselyä avoimeen ilmoittamiseen liittyen, ja palaute oli pitkälti positiivista. Vuoden 2022 alussa siirrytään ilmoittamistavan vapaaseen käyttöön.

”Radat voivat vuoden 2022 alusta alkaen käyttää avointa ilmoittamista vapaasti. Alkuvuoden ravien osalta ratoja on pyydetty merkkaamaan ilmoittamisten ravipäivät, ja lähes kaikki maakuntaradat ovat ilmoittaneet hyödyntävänsä avointa ilmoittamista”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

Avoin ilmoittaminen on nähtävissä tuttuun tapaan Heppa-järjestelmässä. Valmentajat näkevät avoimen ilmoittamisen tilanteen Oma Tallista, johon ilmoittaminen on siirtymässä kokonaisuudessaan.

Avoimen ilmoittamisen suuresta suosiosta huolimatta, ei perinteisen ilmoittamisen katoamista tarvitse pelätä.

”Uskon, että suljettu ja avoin ilmoittaminen kulkevat hyvin rinnakkain. Molemmille on tilausta, ja uskon että varsinkin ajan kanssa eri ilmoittautumiset tulevat jakautumaan eri sarjojen ja paikkakuntien osalta tasaisesti niin, että uudistus palvelee mahdollisimman monia.”