Hyppää sisältöön

Hevosten sähköinen ilmoittaminen ravikilpailuihin siirtyy vuodenvaihteessa Oma Talli -palveluun

Sähköinen ilmoittaminen Suomen ravikilpailuihin siirtyy kokonaisuudessaan Oma Talli -palveluun.

Hevosia on voinut ilmoittaa ravikilpailuihin sähköisesti rinnakkain vanhassa Heppa-järjestelmässä sekä uudessa Oma Talli -palvelussa noin kahden vuoden ajan. Lopullinen siirtymä Oma Talli -palveluun astuu voimaan 2022 ravipäivistä lähtien, eli 23.12. jälkeen sähköiset ilmoittamiset tehdään pelkästään Oma Talli -palvelussa.

Hippoksen Oma Talli -palvelun käyttö tapahtuu henkilökohtaisia Heppa-tunnuksia käyttämällä, eli kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin ”vanhaan” Heppa-järjestelmään. Palvelua on kehitetty viime vuosina huomattavasti ja sähköinen ilmoittaminen on ollut palvelun kautta mahdollista jo vuosien ajan.

23.12.2021 jälkeen kaikkien ravikilpailujen sähköinen ilmoittaminen siirtyy Oma Talliin, eikä ilmoittaminen vanhan Heppa-järjestelmän kautta ole enää mahdollista.

Siirtyminen Oma Talliin on tehty hevosta ilmoittavalle henkilölle helpoksi. Jos hevosta menee ilmoittamaan 23.12. jälkeen vanhaan Heppa-järjestelmään, siirtää palvelu käyttäjän automaattisesti Oma Talliin, eikä uutta kirjautumista tarvitse tehdä.

Oma Talli -palvelu skaalautuu myös mobiilikäyttäjälle. Lähes kaksi kolmasosaa Heppa-järjestelmän käyttäjistä kirjautuu palveluun mobiililaitteen kautta. Vanha Heppa-järjestelmä on ollut taustajoukkojen suosiossa, mutta lopullisella siirtymisellä halutaan tarjota alusta, jossa hevosten taustajoukot voivat hoitaa kaikki ravikilpailuihin liittyvät toimenpiteet tarpeen tullen yhdellä kertaa.

Laskujen maksaminen, Ruokaviraston edellyttämä pitopaikkakirjanpito ja esimerkiksi hevosen sähköinen lääkekirjanpito ovat vain muutamia palveluja, joita Oma Talliin on kehitetty viime vuosien aikana.

Sähköisen ilmoittamisen siirtyessä kokonaisuudessaan Oma Talliin, tulee ilmoittautumisten yhteyteen myös yksi toivottu lisäys. Hevosten valmentajat voivat antaa vuodenvaihteen jälkeen lyhyet kommentit ja lisätiedot hevosensa nykykunnosta.

Avoimen kommenttikentän lisäksi kuntoa voi arvioida yksinkertaisen mittarin avulla. Tiedot hevosen kunnosta välitetään raviyleisölle, pelaajille ja medialle eri kanavien kautta, sekä hevosten omistajille Oma Tallissa.

Oma Talli -palvelu