Hyppää sisältöön

Eläinlääkärit

PRAKTIKKOELÄINLÄÄKÄRIT

Sivustolle on linkitetty hippos.fi -sivulta löytyviä julkisia lomakkeita sekä ohjeistuksia praktikko- ja kilpailueläinlääkäreille.

Varsat

Varsoille tulee tehdä Ad hoc tunnistus, mikäli tunnistamattomia varsoja joudutaan hoitamaan teuraskiellon tai 6 kuukauden varoajan aiheuttavalla lääkevalmisteella.

Rokotukset

Jokainen ravikilpailuihin osallistuva hevonen tulee olla rokotettu hevosinfluenssaa vastaan. Hevosen omistajan tai haltijan on pidettävä kirjaa kaikista hevoselle annetuista lääkkeistä, myös reseptivapaista itsehoitovalmisteista.

Lue lisää ravihevosten hyvinvointiohjelmasta 

Tuonti- ja vientihevoset

Terveystarkastuksen tekee lähtömaan virkaeläinlääkäri. Tarkastus tulee tehdä enintään 48 h ennen maastalähtöä ja on voimassa 10 päivää.

Lue lisää Traces-terveystodistuksista 

 

RAVIKILPAILUELÄINLÄÄKÄRIT

Kilpailueläinlääkäri on aina raveissa paikalla, ja hän on ravitapahtuman ylin eläinsuojeluvalvoja. Kilpailueläinlääkäri valvoo mm. varusteita, hevosten kilpailukuntoisuutta, hevosten käsittelyä ja kilpailuolosuhteita.

Kiinnostuitko ravikilpailueläinlääkärin toimesta?

Ole ensin yhteydessä kilpailu@hippos.fi tai Hippoksen eläinlääkäriin, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta www.hippos.fi/yhteystiedot. Näin saat lisätietoa kilpailueläinlääkäreiden toimesta, koulutuksesta ja ohjeistuksista.

Hipposakatemiassa on koulutus kilpailueläinlääkäreille. Voit rekisteröityä itse koulutukseen ja kirjautuneena käyttäjänä pääset koulutukseen kurssiavaimella Kilpailuelli2023

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä johanna.pokka@hippos.fi