friisit

Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdoksia voidaan tehdä ainoastaan Suomen Hippoksen rekisteriin merkityille hevosille.Tuontihevosten ja muualle ensirekisteröityjen hevosten omistajanvaihdokset tehdään Suomeen rekisteröinnin yhteydessä.

 

Omistajanvaihdos tulee ilmoittaa Suomen Hippoksen rekisteriin 14 vuorokauden kuluessa. Omistajanvaihdoksen voi tehdä raviradalla, hevosjalostusliitossa tai lähettämällä omistajanvaihdosilmoitus ja hevospassi(vanhoilla hevosilla Suomen Hippos Ry:n myöntämä rekisteritodistus)Suomen Hippokseen.

 

Omistajanvaihdokseen tulee merkitä omistajanvaihdospäivämäärä, vanhan ja uuden omistajan henkilö- ja yhteystiedot sekä molempien osapuolten allekirjoitukset. Alaikäisellä tarvitaan myös huoltajien allekirjoitukset.


Omistajanvaihdosketjun tulee olla katkeamaton. Mikäli edellisiltä omistajilta on jäänyt omistajanvaihdoksia tekemättä, tulee ne toimittaa Suomen Hippokseen jälkikäteen. Kaikki väliomistajat merkitään hevospassiin ja passi postitetaan uusimmalle omistajalle,kun kaikki omistajanvaihdokset ovat kunnossa. 

 

 


 
Tulosta sivu