Hyppää sisältöön

Suomenhevosten Työmestaruus

Suomenhevosten valtakunnallinen Työmestaruus 2024
järjestetään 15.6. Oulun raviradalla

Toivotamme kaikki tervetulleeksi tähän työhevossuunnan suomenhevosten vuoden päätapahtumaan!
Ilmoittautuminen tapahtumaan on käynnissä. Lisätietoja oheisohjelmasta, aikataulusta sekä lipunmyynnistä julkaistaan myöhemmin.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen Työmestaruuskilpailuun 2024 päättyy sunnuntaina 26.5.2024. Ilmoita kilpailija mukaan sähköpostitse aune.huttunen@oulunravit.fi. Nimeä kilpailevalle hevoselle ohjastaja ja hoitaja.

Osallistumismaksu: 50 euroa.
Saaja: Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Tilinumero: FI54 1178 3006 1001 33 (NDEAFIHH)
Viite: Kirjoita viestikenttään sana Työmestaruus ja kilpailevan hevosen nimi.

Maksa osallistumismaksu ilmoittautumisajan kuluessa.
Lähetä kuitti maksusta osoitteeseen aune.huttunen@oulunravit.fi viimeistään 26.5.2024. Ilmoittautumismaksua ei palauteta.

Majoitusta hevoselle ja taustavoimille voi tiedustella tapahtuman pääjärjestäjältä Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:ltä (Aune Huttunen 050 0921527 tai aune.huttunen@oulunravit.fi).

 

PALKINNOT 

I-palkinto                                                         2 000 e
II-palkinto                                                        1 250 e
III-palkinto                                                       650 e
IV-palkinto                                                       300 e
V-palkinto                                                        200 e
VI-palkinto ja seuraavat sijat                       100 e

Palkintoja maksetaan enintään kymmenelle hyväksytyn tuloksen saavuttaneelle hevoselle.

Lautakunta:

 

Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Aina 20 metrin vedon jälkeen kuormaan lisätään painoa 50 kiloa. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon. Kilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen.

Pekka Vilkunan kiertopalkinto

Vuonna 2006 suomenhevosen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi Pekka Vilkuna lahjoitti kiertopalkinnon suomenhevosten valtakunnalliseen Työmestaruuskilpailuun.  Ensimmäisenä kiertopalkintona toimi Hilppa veistos, joka lahjoitettiin 10 vuoden aikana parhaiten kilpailuissa menestyneelle suomenhevoselle. Vuodesta 2017 Työmestaruuskilpailuissa on ollut uusi kiertopalkinto, Siro-veistos, jonka on lahjoittanut Eduskunnan Hevosystävien seura ja Suomen Hippos ry.

Hilppa-veistos

Hilppa-veistos kiersi sääntöjen mukaan työmestaruuden voittajilla kymmenen vuoden ajan vuosina 2006-2016. Kiertopalkinnon sai omakseen vuonna 2017 Markku Mässeli ja tamma Vilpotar.

Siro-veistos

Siro-veistos on näköispatsas vuoden 1944 valtakunnan puunajomestarista. Veistoksen on tehnyt kuvanveistäjä Anton Ravander-Rauas. Siro-veistos on työmestaruuden kiertopalkintona vuosina 2017 – 2026 ja lahjoitetaan kymmenen (10) vuoden jälkeen jälleen kokonaisuudessaan eniten pisteitä keränneelle valjakolle. TILANNE

Kilpailun säännöt

Veistos on kiertopalkintona kymmenen (10) vuotta seuraavin säännöin:

Joka vuosi patsaan saa vuodeksi haltuunsa kisan voittaja. Lopullisesti sen saa omistukseensa kymmenessä vuodessa eniten pisteitä kerännyt valjakko.

Pisteet kertyvät seuraavasti:

  • 1. sija, 10 pistettä
  • 2. sija, 8 pistettä
  • 3. sija, 6 pistettä
  • 4. sija, 5 pistettä
  • 5. sija, 4 pistettä

Jos kymmenen vuoden kuluttua valjakoiden pisteet ovat tasan palkinnon saa valjakko joka on ollut mukana useammassa kisassa. Jos sekin on tasan niin vuosien aikana paremman sijan saavuttanut saa palkinnon omakseen. Jos sekin on tasan niin nuorempi hevonen voittaa.

Tämänkaltaisilla säännöillä haluan korostaa työhevosharrastuksen pitkäjänteisyyttä ja samalla kannustaa tulevaisuuden työhön hevoskasvattajia ja työhevosharrastajia.

Eduskunnassa 24. 11 2006.

Pekka Vilkuna
Kansanedustaja