Hyppää sisältöön

Varsauutisten kulta-aika

Varsa Maiskutar imee emäänsä Maiskausta

Vihdoinkin tammavarsa! Maiskutar on Maiskauksen äitienpäivälahja kasvatttaja Marjo Vanniselle. Kuva Marjo Vanninen

Kevät, aurinko ja varsauutiset ovat vallanneet Suomen.

Maiskauksen ensimmäinen tammavarsa sai nimekseen Maiskutar. Kuva Marjo Vanninen

Aurinko paistaa, varsoja syntyy ja astutuskausi on kuumimmillaan. Äitienpäivää vietettiin viime sunnuntaina 9. toukokuuta ja oriveteläiselle suomenhevoskasvattaja Marjo Vanniselle se oli todellinen sunnuntai. Tuona onnellisena päivänä hänen kasvattamansa Parvelan Retu voitti 29. kerran peräkkäin ja hänen elämänsä tamma, Parvelan Retunkin emä, Maiskaus varsoin 7. orivarsan jälkeen vihdoin tammavarsan.

”Kyllä on semmoinen tunne, että miten elämä voi minulle tällaista tarjota. Olen niin tavattoman kiitollinen, Maiskaus on antanut minulle niin paljon ja nyt vielä tämä!”, Maiskauksen omistaja Vanninen iloitsee tunteikkaana.

Maiskaus on aikansa menestystamma ja kuningatarkilpailuosallistuja. Vanninen ylistää vuolaasti tammaa ja hehkuttaa myös nyt syntynyttä tähtipäistä varsaa.

”Maiskaus ja varsa voivat molemmat todella hyvin. Tamma hoitaa varsat aina hyvin, antaa ihmisten auttaa ja siihen voi luottaa 100 prosenttisesti. Varsa sai emänsä lempinimen Maiskun mukaan nimen Maiskutar ja on kertakaikkisen kaunis ja upea, olen aivan pyörryksissä tästä onnesta.”

Marjo Vanninen on kasvattanut kaikki Maiskauksen kahdeksaan varsaa ja edelliset seitsemän ovat uusien omistajien ilona. Miten on, raaskiko Vanninen Maiskutarta myydä?

”Kyllä se siltä näyttää, ettei tästä pysty millään luopumaan.” Vanninen toteaa.

Entä astutetaanko Maiskausta enää tällä kaudella?

”Maiskaus on aina tiinehtynyt hyvin ja varsomiset ovat sujuneet ongelmitta. Päätöstä sen astuttamisesta ei vielä ole tehty, ainakaan varsakiimaan ei astuteta ja muutenkin katsotaan tänä vuonna 20-vuotta täyttäneen Maiskauksen tilanne. Tamma voi oikein hyvin ja olen tavattoman kiitollinen kaikesta mitä se on minulle antanut. En tiedä uskonko kohtaloon, mutta siihen uskon, että Maiskauksen oli tarkoitus tulla juuri minun elämääni ja nyt kun se antoi minulle tammavarsan, niin olo on kuin olisin saanut siivet selkääni. Se on minulle antanut jo kaiken, ja enemmän” Vanninen herkistyy.

Isäoritilastot 1.1.-10.5.2021

Maiskuttaren isä on ori Vaellus, joka löytyy alkuvuoden isäoritilastojen 4-vuotiaiden ykköspaikalta. Mielenkiintoisiin isäoritilastoihin pääset tutustumaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

ISÄORITILASTOT 1.1.-10.5.2021