Hyppää sisältöön

Suomenhevosta juhlitaan laajasti 6.9. – katso yleisölle avoimet tilaisuudet

suomenhevosen päivän yleisötapahtumat kartalla

Suomenhevosen päivää juhlitaan maanantaina 6.9. Suomen Hippos haastoi suomenhevosväen levittämään oman hevosrotumme ilosanomaa sen juhlapäivänä. Suomenhevonen on esillä lukuisin eri tavoin suomenhevosen päivänä ympäri Suomen. Suomenhevosten ystävät järjestävät sekä yleisölle avoimia tilaisuuksia että tietylle ryhmälle suunnattuja suomenhevosvierailuja.

Suomen Hippokselle ilmoitettuja suomenhevosen päivän tapahtumia on yhteensä yli 60. Eri puolilla Suomea on muun muassa tallien avoimia päiviä, suomenhevoskulkueita ja muita tilaisuuksia, joissa suomenhevosta esitellään. Esimerkiksi Kaavin kirjastossa on valokuvanäyttely suomenhevosesta, ja omilla onnistuneilla otoksilla voi osallistua muun muassa Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat ry:n järjestämään kuvakampanjaan (lisätietoja). Suomenhevonen on esillä jopa ulkomaillakin, kun Norjassa järjestetään tallin avoimet ovet.

Yleisölle avoimiin tilaisuuksiin voit tutustua tästä: Suomenhevosen päivän yleisötapahtumat. Listan info perustuu Suomen Hippokseen toimitetuista tiedoista, lisätietoja tapahtumista voi löytää esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

Yleisölle avoimien tapahtumien lisäksi suomenhevonen on esillä myös muilla tavoin. Suomenhevosväki järjestää maanantaina 6.9. kymmeniä vierailuja yhdessä hevostensa kanssa esimerkiksi palvelukoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Järjestätkö tilaisuuden tai osallistutko suomenhevosen päivän juhlahetkeen? Jaa omat tunnelmasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #suomenhevonen #suomenhevosenpäivä #aitosuomalainen #suokkionkaikkien

Suomen Hippos suosittelee liputtamista suomenhevosen päivänä maanantaina 6.9.

Tapahtumien ohella suomenhevosen tunnettuuden lisäämiseksi otetaan uusi askel maanantaina, kun kansallisaarteemme brändi-ilme julkaistaan. Samalla avautuu uusi verkkosivusto www.suomenhevonen.fi, joka kokoaa yhteen suomenhevosta koskevaa tietoa ja muun muassa ohjaa ja kannustaa hevosen kanssa harrastamisen pariin. Lue lisää tästä.