Hyppää sisältöön

Suomenhevosen tulevaisuus -kyselyyn vastasi 1 216 henkilöä

Suomenhevosen brändi on “loistava kaikessa”. Suomen liki 20 000 suomenhevosta tuottavat ainutlaatuista iloa ollen perheenjäseniä sekä oivallisia harrastuskavereita monessa eri muodossa. Katso lisää www.suomenhevonen.fi

Suomenhevosen tulevaisuus -kysely julkaistiin huhtikuussa 2024. Vastauksia kertyi kaikkiaan 1 216. Yhteinen työ suomenhevosen tulevaisuuden puolesta on nyt entistäkin tärkeämpää, jotta rodun varsamäärät ja tulevaisuus saadaan turvattua. Työhön tarvitaan kaikkia hevosalan toimijoita sekä alan ulkopuolisia.

Suomen hallitusohjelmaan on tehty kirjaus ”suomenhevosen asema kansallisrotuna turvataan”.  Konkreettisten toimenpiteiden suunnitteluun ovat suomenhevosyhdistykset ja Suomen Hippos käynnistäneet suomenhevosen tulevaisuustyön, jonka osana kysely toteutettiin.

”Koko työryhmän ja suomenhevosen puolesta lämmin kiitos kaikille vastaajille! Vastauksiin oli paneuduttu huolella, ja saimme kyselystä arvokasta materiaalia suomenhevosen tulevaisuusasiakirjan työstämiseen”, työryhmän puheenjohtaja Tuula Pihkala kiittää.

Vastauksissa nousivat erityisesti esiin tutkimuksen tarve ja merkitys, geeniohjelma ja käytännön toimet monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä kustannusten nousu ja tuet.

”Kyselyn tuloksia hyödynnetään tulevaisuusasiakirjan suunnittelussa kansallishevosemme säilymisen varmistamiseksi. Suomenhevonen tarvitsee konkreettisia toimia erityisesti nyt tiukassa taloustilanteessa” Pihkala jatkaa.

Suomenhevosen tulevaisuusasiakirja luovutetaan valtioneuvostolle Suomenhevosen päivänä 6.9.2024.

 

Lisätietoa suomenhevosesta löytyy osoitteesta www.suomenhevonen.fi

 

Kyselyn toteuttivat yhteistyössä Suomen Hippos ry, Suomenhevosliitto ry, Suomenratsut ry, Suomenpienhevosyhdistys ry ja Suomen työhevosseura ry. Kaikkien vastaajien kesken arvotut Killerin lahjoittamat kuninkuusravipassit saavat Mervi Elg ja Emilia Levula. Onnittelut!