Hyppää sisältöön

Ponsse mukaan tukemaan suomenhevosten Työmestaruutta

Kuvituskuva

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu järjestetään 28. elokuuta Kokemäen raviradalla. Tänä vuonna kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki vähintään 4-vuotiaat puhdasrotuiset suomenhevoset. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii maailman johtaviin metsäkonevalmistajiin kuuluva Ponsse.

Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä.

”Työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen”, kertoo jalostusjohtaja Minna Mäenpää.

”Sääntömuutos mahdollistaa tittelin tavoittelun nyt aiempaa useammalle. Tänä vuonna tavoittelemme paitsi mahdollisimman laajaa osallistujajoukkoa, myös runsaslukuista yleisöä niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, jossa tapahtumaa on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä.”

Ponsse Työmestaruus 2021 on ensimmäinen työmestaruus, joka on avoin kaikille puhdasrotuisille suomenhevosille – käytännössä siis myös ruunat ja jalostusarvostelemattomat tammat ja oriit ovat tervetulleita mukaan kisaan.

”Työmestaruus mielenkiintoinen tapahtuma, jossa on mieluista olla mukana”, kertoo maailman johtaviin metsäkonevalmistajiin kuluvan Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén.

”Suomenhevosella on ainutlaatuinen rooli Suomen historiassa ja maan rakentamisessa – pellonraivauksesta metsätöihin, unohtamatta hevosen merkitystä sotiemme aikana. Ponsse Työmestaruus tuo työhevosperinteen hienosti tähän päivään ja linkittää sen myös tulevaisuuteen. Työmestaruuskilpailuissa menestymisen avaimet ovat myös Ponsselle tärkeitä arvoja: huippusuorituksiin ylletään vain huippuunsa viedyllä vastuullisuudella ja niin hevosen kuin ihmisen hyvinvoinnin varmistamisella. Ponssen olemassaolon juuret ovat 1950-luvun hevossavotoilla, joissa Einari Vidgren oppi kantapään kautta miehen ja hevosen yhteistyön merkityksellisyyden.”

Ponsse Työmestaruuden 2021 järjestävät yhteistyössä Satakunnan alueen hevosjalostusliitto, Sataravi ja Suomen Hippos. Työmestaruusmittelön lisäksi Kokemäen raviradalla nähdään monipuolista väliaikaohjelmaa.

”Suomenhevonen on ainutlaatuinen osa suomalaista kulttuuria, ja sen merkitys niin hevostaloudelle kuin -urheilulle on mittaamaton. Työhevoskulttuuri ja perinteiset hevostaidot ovat vaalimisen arvoinen asia tänään ja tulevaisuudessa”, summaa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

”Tänä vuonna saimme mukaan parhaan mahdollisen yhteistyökumppanin: Ponsse jatkaa tänä päivänä maailmanlaajuisena toimijana samaa työtä, jota suomalainen ja suomenhevonen ovat savotoissa aikojen saatossa yhdessä tehneet.”

Ponsse Työmestaruuden kilpailukutsu julkaistaan lauantaina 10.7. Ponsse Työmestaruutta voi seurata elokuussa suorana verkkolähetyksenä osoitteessa www.haven.fi/live.

Tutustu Ponsse Työmestaruuteen >

Lue lisää pääyhteistyökumppani Ponssesta >