Hyppää sisältöön

Juhlitaan yhdessä suomenhevosta 6.9. – järjestä oma tapahtuma!

Suomenhevonen on kansallisaarre, ainutlaatuinen ja aito kotimainen hevosemme. Suomenhevosen päivää vietetään jälleen 6.9. Lähde mukaan juhlistamaan upeaa nelijalkaista ystäväämme!

 

Suomenhevosen virallisena juhlapäivänä 2021 juhlimisen tapa on vapaa, hevosen kanssa tai ilman. Tarkoituksena on, että jokainen suomenhevosen ystävä kautta Suomen lähtee mukaan juhlimaan suomenhevosta, mahdollisimman monella eri tavalla. Alkuun pääset nostamalla lipun salkoon – Suomen Hippos suosittelee liputtamista 6.9.

Voit myös

– viedä suomenhevosen tai -hevosia näytille vanhainkoteihin, päiväkoteihin, kouluihin, toreille ja muihin sopiviin paikkoihin. Mieti paikkakunnaltasi sopiva kohde ja sovi vierailusta!

– järjestää tallillasi avoimet ovet ja esitellä suomenhevosen monipuolisuutta erilaisessa käytössä

– järjestää juhlallisen lipunnostohetken sopivassa kohteessa paikkakunnallasi, vaikkapa suomenhevosairueiden kera

– järjestää paikkakunnallasi kulkueen tai muun esittelytilaisuuden sopivien ratsukoiden ja valjakoiden kanssa

– viedä suomenhevosratsukoin ja -valjakoin tervehdyksen paikallisille päättäjille

– järjestää valokuva- tai muun näyttelyn, piirustuskilpailun, jouhikoru- tai hevosenkenkäaskartelutyöpajan, kepparisuomenhevosten kisat tai vaikkapa suomenhevosaiheisen musiikki- tai sanataide-esityksen

– järjestää esitelmän, alustuksen tai keskustelutilaisuuden jostain suomenhevoseen liittyvästä aiheesta verkossa tai livenä

– lahjoittaa suomenhevoselämyksiä sellaista kaipaaville: ratsastusta, ajoa, hevosen hoitoa tai muuta hevosen kanssa toimintaa juhlapäivänä tai myöhemmin

– …tai keksiä jotain ihan muuta!

Haastamme suomenhevosihmiset ja suomenhevosen ystävät kautta maan mukaan yhteisen juhlapäivän toteuttamiseen! Tapahtumien järjestämisen laajuus ja kesto on järjestäjien päätettävissä. Suosittelemme kaikkien tapahtumien järjestämistä sekä hevosille että ihmisille ehdottoman turvallisesti, myös terveysturvallisuus huomioiden.

Hyvää tapahtumaa kannattaa jakaa myös sosiaalisessa mediassa – hyödynnä sinulle mieluisat kanavat sanoin, kuvin ja videoin aihetunnisteella #suomenhevonen #suomenhevosenpäivä #aitosuomalainen #suokkionkaikkien

Saat tapahtumasi järjestämiseen tukea Suomen Hippokselta: kun ilmoittaudut mukaan, toimitamme tapahtumakäyttöön suomenhevosen esittelymateriaalia sekä tapahtumatunnuksin varustettuja T-paitoja järjestäjille. Saat tarvittaessa myös vinkkejä toteutukseen sekä median kanssa asiointiin – paikallinen media uutisoi mielellään erilaisista tapahtumista!

 

Ilmoittaudu 13.8.2021 mennessä sähköpostitse: tomi.himanka@hippos.fi Ilmoittautumisen yhteydessä kerro seuraavat seikat:

– yhteyshenkilö yhteystietoineen, mukaan lukien sähköpostiosoite ohjeiden toimittamista varten

– tapahtuman lyhyt kuvaus, suunniteltu paikka ja kellonaika

– vaatekoko T-paidan toimittamista varten

 

Suomen Hippos kokoaa ja julkaisee tapahtumien tiedot omilla kanavillaan. Tehdään päivästä yhdessä mieleenpainuva juhlapäivä!