Hyppää sisältöön

Hevoset, hevosala ja päättäjät kokoontuvat Hevosvaltiopäiville jo kolmannen kerran

Jo kolmatta kertaa järjestettävien Hevosvaltiopäivien tarkoituksena on yhdistää hevosalan toimijat ja päättäjät keskustelemaan hevosalan mahdollisuuksista ja näkymistä tulevaan. Päivän puheenvuorot avaavat hevosen merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle sekä hevosen luomaa hyvinvointia moniulotteisesti. 

Hevosvaltiopäivät alkavat Eduskuntatalon edustalla, jossa päättäjien ja yleisön tavattavina ovat suomenhevoset monissa rooleissaan, niin ratsuna, ravurina, työhevosena, terapiahevosena sekä poliisihevoset ja Vermon Ravikoulun ponit. Ulkotilaisuuden avaa Eduskunnan Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Jari Myllykoski, ja tervehdyksensä lausuvat niin hevosalan keskusjärjestöt kuin puolueiden eduskuntaryhmät. 

Tämän jälkeen tilaisuus jatkuu Eduskuntatalon auditoriossa. Avauspuheenvuoron lausuu maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, jonka jälkeen hevosen monipuolisuutta puheenvuoroissaan avaavat mm. eri hevosalan edustajat. 

”Idea Hevosvaltiopäivien koolle kutsumisesta pienen tauon jälkeen tuli Eduskunnan Hevosystäväinseuralta ja on hienoa, että hevosala vastasi siihen vauhdilla. Haluamme käydä avointa vuoropuhelua alan tarpeista, mahdollisuuksista ja merkityksestä. Tällä hetkellä monen alan toimijan mieltä huolettaa etenkin kustannusten nousu, ja samalla tunnistamme hevosen hyvinvointia luovan vaikutuksen haastavien koronavuosien jälkeen sadoille tuhansille suomalaisille”, avaa kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman syntyä Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää.

”Hevonen luo elinkeinoa, työtä ja elinvoimaa. Se liikuttaa, kuntouttaa ja luo hyvinvointia, on urheilija, kilpakumppani ja ystävä. Hevonen yhdistää maaseudun ja kaupungin ja tarjoaa elämyksiä, joita digitalisoituvassa yhteiskunnassa on yhä harvemmin saatavilla. Aika upea yhdistelmä”, Mäenpää kiteyttää päivän teemoja.

Hevosvaltiopäivillä puhumassa ovat mm.:

  • Kaksi tarinaa hevosalan yrittäjyydestä: Tuija Rosenqvist ja Aki Karhapää, Lempäälän ratsastuskoulu, Ratsuniitty oy sekä Vesa Kukkamo ja Kaisa Tupamäki-Kukkamo, Veikan Kartano 
  • Työtä ja elinvoimaa alueille, puheenjohtaja, Marjukka Manninen, SRL
  • Harrastus ja urheilu kuuluu kaikille, pääsihteeri Riikka Juntunen, Paralympiakomitea
  • Hevosavusteinen työ ja sen vaikutukset yhteiskunnassa, Maija Lipponen, tutkija, Luke
  • Hevosen hyvinvointi on hevosurheilun oikeutus, Hippoksen eläinlääkäri Susanna Mäki
  • Suomenhevosen arvo yhteiskunnassa, suomenhevoskasvattaja Toini Immonen 
  • Hevonen osana kestävää tulevaisuutta & luontokadon estäjänä, Markku Saastamoinen, Luke

Hevosvaltiopäivät alkavat ulkotilaisuudella Eduskuntatalolla klo 13.00–13.45 ja jatkuvat sisätiloissa kahvitilaisuudella klo 14.30 sekä seminaarilla klo 15.00–17.00.

Tilaisuuden järjestävät: Eduskunnan Hevosystäväinseura, Suomen Hippos ry, Suomen Ratsastajainliitto ry. 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Saara Iivari, saara.iivari@hippos.fi tai p. 040 569 6597