Hyppää sisältöön

Willow Pride ja Chicharita edustavat Suomea tammojen EM-kilpailussa Solvallassa 18. elokuuta

Willow Pride St Michelin Tammatähdessä

St Michel Tammatähden ykkönen, Markku Niemisen valmentama Willow Pride nähdään seuraavaksi lämminveritammojen EM-kilpailussa. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Lämminveritammojen EM-kilpailu ajetaan Solvallassa ensi keskiviikkona 18. elokuuta. Suomesta kilpailuun osallistuvat Markku Niemisen valmentama Willow Pride sekä Timo Nurmoksen valmentama Chicharita.

Välivuoden jälkeen lämminveritammojen EM-kilpailussa nähdään suomalaisosallistujia, kun mukana ovat Markku Niemisen valmentama Willow Pride sekä Timo Nurmoksen tallista tuleva Chicharita.

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 3-10-vuotiaat lämminveritammat, joiden ennätys on 1.13,9 tai parempi. Kilpailu ajetaan 2140 metrin ryhmäajona ja sen ykköspalkinto on miljoona Ruotsin kruunua.

Suomalaisista eturivin paikan lähtöön lunasti Willow Pride. Markku Niemisen valmentaman ja Noora Tuulan hoitaman tamman omistaa ja on kasvattanut I.M.T.-Talli Oy. Se on kilpaillut uransa aikana tasan 100 kertaa ja voittanut starteistaan 27. Kolmen parhaan joukkoon se on sijoittunut 56 kertaa ja uran voittosumma on 387 913 euroa. 7-vuotiaan tamman yli 2000 metrin matkojen ennätys on 11,8ake.

Timo Nurmoksen tallilla Ruotsissa valmentautuvan 5-vuotiaan Chicharitan omistavat Mikael Kopola ja Teemu Parttimaa, jotka ovat myös kasvattaneet hevosen. Chicharita on kilpaillut suurimman osan uransa 16 startista Ruotsissa, mutta näyttöjä tamman kyvyistä nähtiin keväällä myös Vermossa, kun se voitti Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähdön sekä Finlandia-viikonloppuna ajetun finaalin. Chichrarita on voittanut kilpailemistaan lähdöistä 12 ja kirjannut ennätyksekseen 12,4ke. Sen voittosumma on 93 865 euroa.

Viime vuonna ainoana hevosena suomalaisväriä kilpailuun toi Martti Simosen omistama ja Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami, joka edusti kuitenkin kilpailun sääntöjen mukaan syntymämaataan Ruotsia. Tänä vuonna Staro Miami ei mahtunut Ruotsin kolmen edustajan joukkoon.

Sääntöjen mukaan jokainen UET:n jäsenmaa järjestäjävaltiota lukuun ottamatta voi ilmoittaa kilpailuun enintään kolme hevosta ja nimetä yhden hevosen, joka starttaa eturivin lähtöpaikalta ollen siten maan niin sanottu ensisijainen edustaja. Kun jokaiselta ilmoittautuneelta maalta on mukana yksi hevonen, jaetaan vapaat paikat siten, että ensin valitaan järjestäjämaan toinen hevonen ja sitten muiden osallistujamaiden toinen hevonen ennätysten mukaan. Ennätyksistä tarkastellaan yli 2000 metrin matkalla juostuja aikoja. Katso kilpailun säännöt >

Lähtölista, tammojen EM 18.8.

Hevonen / ohjastaja

1. Eenymeenyminymoe / Örjan Khilström DEN
2. Kate Baldwin / Carl Johan Jepson NED
3. Allegra Gifont / Alessandro Gocciadoro ITA
4. Rebella Matters / Joseph Verbeeck NOR
5. Miracle Tile / Erik Adielsson NOR
6. Mellby Free / Björn Goop SWE
7. Willow Pride / Mika Forss FIN
8. Namanga Bo / Claes Sjöström GER
9. Unique Juni / Mats E Djuse SWE
10. Chicharita / Jorma Kontio FIN
11. Kali Smart / Adrian Kolgjini NED
12. Dear Friend / Johan Untersteiner SWE

Chicharita voitti Vermon Arvid Åvallin Tammaderbyn
Chicharita seppelöitiin toukokuussa Vermo Areenalla Arvid Åvallin Tammaderbyn voiton jälkeen. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen