Hyppää sisältöön

V.G. Voitto on nyt myös Derby-sankari 

V.G. Voitto.

5-vuotiaiden suomenhevosten ikäluokan Derby-sankari on V.G. Voitto. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen.

Jyväskylän Killerin Kavioliiga-lauantain kovin lähtö oli 5-vuotiaiden suomenhevosen Derby-finaali, jossa kamppailtiin ikäluokan parhaan tittelistä. Ikäluokan herruuden vei lopulta viime vuoden Kriterium-sankari ja ennakkosuosikki V.G. Voitto. Voiton ohjasti jo kuudetta kertaa suomenhevosten Derby-finaalin voittanut Ari Moilanen.

5-vuotiaiden suomenhevosen ikäluokan kovin ratkaistiin lauantaina Jyväskylän Killerillä Keskisuomalaiselssa Derbyssä. Kolmannelta radalta matkaan lähtenyt ennakkosuosikki V.G. Voitto ohjastajanaan Ari Moilanen kiihdyttivät ensimmäisessä kurvissa keulapaikalle ja hallitsivat siitä tapahtumia loppuun asti. Reippaalla matkavauhdilla ei uhkaajia lopussa näkynyt.

”Kyllä tämä on ihan lahjakkaimpia 5-vuotiaita, joita olen koskaan ajanut”, tiivisti voittajahaastattelussa V.G. Voiton vakio-ohjastaja Ari Moilanen.

Ohjastajana Moilaselle suomenhevosten Derby-finaalin voitto oli kaikkiaan uran kuudes. Aiemmat voitot ovat tulleet muun muassa vuonna 2021 Ville Kallella ja vuonna 2013 Jokivarren Kunkulla.

V.G. Voiton valmentajana toimii pitkän linjan suomenhevosmies Seppo Suuronen, joka pitää valmennustoimintaansa Juvalla. Keskisuomalaisen Derby-finaalin voitto ei suinkaan ole Suurosen ensimmäinen.

”Kyllä hevonen alkoi heti näyttämään, että tätä kannattaa valmentaa. V.G. Voitto tuli valmennukseen orilaitumelta 2-vuotiaana ja se oli valmiiksi opetettu ja treenattu hevonen. Siitä oli sitten helppo jatkaa”, summasi valmentaja Seppo Suuronen V.G. Voiton alkutaipaletta.

V.G. Voiton omistavan Grönfors Training Oy:n takaa löytyvät muun muassa hevosen kasvattajat Jukka ja Soile Grönfors. Koko perheen hevonen on urallaan antanut jo useita hienoja muistoja.

”On tämä välillä niin vaikeaa tämä kasvatustyö, eikä ne kaikki ole juoksijoita, mutta meille sattui nyt tämä kultakimpale ja siitä ollaan onnellisia”, tiivisti V.G. voiton osaomistaja ja osakasvattaja Jukka Grönfors tunnelmia heti lähdön jälkeen.

Keskisuomalaisessa Derby-finaalissa toiseksi sijoittui toinen karsintavoittaja Fransson rattaillaan Mikko Niemistö ja kolmanneksi Rallan Ruhtinas rattailla Niko Jokela.

Keskisuomalaisen Derbyn tuloksiin pääset tästä.

Lisätietoja suomenhevosten Derbystä löydät täältä.