Hyppää sisältöön

Tino Paldan Salamakypärien kauden ensimmäisen osalähdön voittoon – ”Loppujen lopuksi hevonen voitti aika varmasti”

Tino Paldan ja Starry hallitsivat Salamakypärien kauden ensimmäisen osalähdön tapahtumia Vermossa. Kuva: Hippos/ Juho Hämäläinen.

Kokelasohjastajien Salamakypärät-ohjastajakilpailun kausi 2022 starttasi keskiviikkona 13. huhtikuuta Vermo Areenalta. Kauden ensimmäisen osalähdön voittoon ohjasti orimattilalainen Tino Paldan hevosella Starry.

Salamakypärät-ohjastajakilpailun ensimmäinen osakilpailu oli Tino Paldanin ja Starryn näytös. Valjakko matkasi toisella radalla johtavan rinnalla ja viimeisellä 500 metrillä kaksikko painui keulahevosen ohi hallittuun voittoon. Toiselle sijalle seurasi Salamakypärissä debytoineen Johanna Säterin ohjastama What The Hell.

Tuukka Varista tuurannut Emil Havulehto sijoittui kolmanneksi, mutta Havulehdon suoritus ei kerännyt pisteitä Varikselle. Terno Grönstrand vei Bally T.N:n kanssa neljännen sijan.

”Jos vauhti olisi tuntunut hiljaiselta, niin silloin ajetaan eteenpäin”, Paldan kertoi lähdön etukäteissuunnitelmista voittajahaastattelussa.

”Loppujen lopuksi hevonen voitti aika varmasti. Takasuoralla se alkoi hyvin kiristämään tahtia ja piti vauhdin tosi hyvin maaliin saakka.”

Starryn valmentaja on Timo Korvenheimo ja hevosen hoidosta vastaa Jenna Arpiainen. Sky Up High Stable on ruunan omistaja ja kasvattajia ovat Jouni Törmänen sekä Anita Viitanen.

Salamakypärien seuraava osakilpailu juostaan 25. toukokuuta Vermossa. Kauden 2022 aikana kilpaillaan kaikkiaan 12 osalähtöä.