Hyppää sisältöön

Tilapäinen rangaistuskoodi 56000 voimaan helmikuun loppuun saakka

Kuvituskuvassa ravihevonen talvella

Kuvituskuva. Kuva Juho Hämäläinen

Rangaistuskoodi 56000 ”Ajotaparike 1.3.2022 alkaen”, näkyy Heppa-järjestelmän tuloksissa helmikuun loppuun saakka. Koodilla on tarkoitus avoimesti informoida sellaisesta ajotavasta, josta seuraisi rangaistus 1.3. alkaen, jotta uusia ajotapoja voi myös opetella konkreettisten tilanteiden kautta. Toive suullisten huomautusten avoimesta näkymisestä tuli ohjastajilta. 

Maaliskuun alussa voimaan astuvien ajotapasääntöjen mukaan ajovitsaa ja ohjia saa käyttää vain kevyeen merkinantoon siten, ettei käyttöön liity erityistä voimaa. Hevosen käskeminen on kiellettyä.

Uusien ajotapojen noudattamista on seurattu marraskuusta saakka, ja siirtymän aikana tuomaristot ovat antaneet ohjastajille suullisia huomautuksia, jos ajotapa olisi uusien sääntöjen puitteissa kielletty. 

29.1. alkaen tuomariston antamat huomautukset ovat näkyneet myös Heppa-järjestelmän tuloksissa. 

Väliaikainen rangaistuskoodi ”Ajotaparike 1.3.2022 alkaen” on voimassa aina helmikuun loppuun saakka. Toive huomautusten näkymisestä on tullut suoraan ohjastajilta, jotta lähtöjä voi katsoa jälkikäteen koulutuksellisessa mielessä.

”Uusiin ajotapasääntöihin on reagoitu jo hienosti ja tämä toive tilapäisestä koodista oli erinomainen. Sillä varmistetaan, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvin tiedossa uusien sääntöjen vaikutukset ja että jokaisella on mahdollisuus myös opiskella uusia sääntöjä”, kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen Suomen Hippokselta kertoo.

Lue lisää uusista ajotapasäännöistä