Hyppää sisältöön

Suvi Vaittinen ja Zulamit kirivät Montekypärien toisen osalähdön voittoon

Zulamit ja Suvi Vaittinen katoksella

Syntymäpäiviäänkin juhliva Suvi Vaittinen sai hienon lahjan Kaustisella, kun Zulamit lennätti hänet osalähdön voittajaksi. Kuva: Susanne Klemola

Montekypärien kausi jatkui Kaustisella. Toisen osalähdön voittoon kirivät Suvi Vaittinen ja Zulamit. Samalla Vaittinen siirtyi kokonaiskilpailun johtoon ohi Amira El Jahirin.

Vaittinen ohjasti Johan Klingenbergin omistamaa, osakasvattamaa ja valmentamaa Zulamitia Kaustisella ensimmäisen kerran. Valjakko otti alun tarkkaillen ja kierros ajettuna Zulamit oli aivan joukon viimeinen. Vaittinen kertoi jo ennen lähtöä, että hän tietää hevosen tulevan aina urheasti maaliin asti. Näin kävi Kaustisellakin, Zulamit teki pitkän kirin takajoukoista ja loppusuoralla 10-vuotias ruuna lennätti Vaittisen voittajana yli maaliviivan.

Zulamitin voittoaika oli 17,1a/2100 metriä. Johan Klingenbergin Zulamit on löytänyt tänä vuonna oman lajinsa montésta. Neljä lähtöä on tuottanut kaksi voittoa, yhden kakkossijan ja yhden kolmossijan. Ohjastaja Vaittisille voitto oli tämän kauden ensimmäinen ja koko uran kolmas.

Toiseksi lähdössä sijoittui Elina Miettusen ohjastama Bugs Bunny Buzz ja kolmanneksi Pia-Maria Moilasen ajokki Triple Ray.

Voittonsa myötä Suvi Vaittinen johtaa kilpailua viiden pisteen erolla ennen Amira El Jahiria. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Heta Huuskola ja Miisa Pulkkanen.

Montekypärien osalähtöjä ajetaan tällä kaudella yhteensä viisi. Seuraavan kerran Montekypärät kilpailevat 20. elokuuta Porissa.

Lue myös:

Montekypärä Suvi Vaittista ajaa eteenpäin kehittymisen jano (julkaistu 17.6.2021)

Pistetilanne 2. osalähdön jälkeen

1. Suvi Vaittinen 28 pistettä
2. Amira El Jahiri 23
3. Heta Huuskola 15
3. Miisa Pulkkanen 15
5. Elina Miettunen 13
6. Noora Kivimaa 12
7. Pia-Maria Moilanen 11
8. Tiia Vehviläinen 10
9. Iida Vastamäki 8
10. Arttu Juvonen 5