Hyppää sisältöön

Suonenjoen Minimansikka-ajossa 3 vuoden takaista voittajaa ei pitkä takamatka huoleta

Ailan Moona ja Viivi Pursiainen. Kuva: Siiri Haapalainen/Hippos.

Ailan Moona ja Viivi Pursiainen lähtevät Suonenjoen Minimansikka-ajoon 200 metrin takamatkalta. Kuva: Siiri Haapalainen/Hippos.

Tiistaina 13.7. ravattavat Suonenjoen Mansikkaravit ovat kesäradan vuoden päätapahtuma, jossa ravataan myös A-ponien suurkilpailu Minimansikka-ajo. Tänä vuonna mukana on täysi tasoitusajo ponivaljakoita, jotka mittelevät kilpailun voitosta 1600 metrin matkalla. Minimansikka-ajo myös päättää kesäratojen ponien suurkilpailukauden.

Minimansikka-ajoon starttaa tänä vuonna täysi 16 ponin tasoitusajo, jossa pitkältä 200 metrin takamatkalta starttaa yksin Viivi Pursiaisen valmentama 9-vuotias tamma Ailan Moona. Pitkä takamatka ei kuitenkaan valmentaja Viivi Pursiaista huoleta, päinvastoin.

”Moonalle pitkä juostava matka on aina parempi ja nyt meidän takaakaan ei lähde ketään. Koitetaan lähtee heti kovaa liikkeelle ja saada muita kiinni, jos poni on sellainen, kun edellisissä starteissa ootan siltä kyllä ihan kärkisijoja,” summaa lähdön asetelmia Ailan Moonan valmentaja ja ohjastaja Viivi Pursiainen.

Minimansikka-ajon jo kolme vuotta sitten voittaneen Ailan Moonan ja Viivi Pursiaisen kauden päätähätin on reilun kahden viikon päästä ravattavien Vermon Ponikuninkuusravien ponikuningatar -kilpailu. Tiistaina julkaistussa ponikuningatar-rankingissa Ailan Moona olikin viidentenä. Hyvästä kaudesta huolimatta Vermoon lähdetään nöyränä

”Tarkotuksena on ilmottaa päälähtöön ja siellä on tietenkin kovat ponit vastassa, joten sinne ei oo mitään ihmeellisiä odotuksia, kun poni vaan suorittais tasollaan molemmat lähdöt. Se on jo huippua, jos pääsee osallistumaan siihen”, kertoo Pursiainen.

Ailan Moona on osallistunut kuningatarkilpailuun kerran aiemmin vuonna 2019. Tällä kaudella poni on kuitenkin valmentajan mukaan tuntunut paremmalta, kun aiempina vuosina. Kausi 2021 alkoikin kesäkuun alussa hienosti suoraan Jyväskylässä voitolla. Ponikuninkuusravien jälkeistä aikaa Pursiainen ei ole vielä suunnitellut.

”Niiden (Ponikuninkuusravien) jälkeen elokuussa on vielä joku suurkilpailu ja loppuvuosi ajetaan vähän fiiliksen mukaan kilpaa”, summaa Pursiainen.

5-vuotiaana Pursiaisen valmennukseen tullut Ailan Moona on huippu poni niin kotona, kuin kilparadoillakin, kuitenkin ihmisten suhteen Moona osaa hieman valikoida.

”Luonteeltaan Moona on ihan tosi huippu kaveri, se yrittää aina parhaansa starteissa ja kotona se on lähdössä aina reippaana lenkille, muutenkin se on kiltti ja mukava, mutta se ei tykkää monesta ihmisestä. Moonan kanssa on tosi paljon hyviä muistoja”, kertoo Pursiainen.

Minimansikka-ajo starttaa tiistaina 13.7. klo 17:40.

Minimansikka-ajon lähtölista 2021

 1. Magpie´s Betty Bean / Inca Ikonen
 2. Strait´s Permuda / Aino Lilleberg
 3. Aarteen Evakko / Elli-Noora Romppanen
 4. Dagacia Awa / Eea Neuvonen
 5. Kotirinteen Kaisu / Kaisa Arula
 6. Eye-Catcher / Lotta Räisänen
 7. Golden Jang / Elmeri Pussi
 8. Maxelima / Mira Ikonen
 9. Desert Apach / Juuli Reijonen
 10. Kantolan Whole Lotta Rosie / Maria Kiukas
 11. Brigatin Kaira Prinsess / Siiri Kanniainen
 12. Ay Caramba / Leevi Laitinen
 13. Stormy Eve / Jere Ala-Korpi
 14. Bonobo / Neea Hartikainen
 15. Valkyria / Kaisa Venäläinen
 16. Ailan Moona / Viivi Pursiainen