Hyppää sisältöön

Suomalaista hevosalan osaamista palkittiin Solvallassa: K-G Holgerssonin innovaatiopalkinto Tomi Wahlsténille

Tomi Wahlstén vastaanotti palkinnon perjantaina Solvallassa. Kuva: Terhi Piispa-Helisten.

Elitloppet-viikonlopun aluksi perjantaina palkittiin myös suomalaista hevosalan osaamista ja yrittäjyyttä: 50 000 kruunun arvoinen K-G Holgerssonin innovaatiopalkinto myönnettiin Tomi Wahlsténille maailman ensimmäisen kolmiulotteisen Twisted 3D -silan kehitystyöstä. Patentoidun silan ergonominen muotoilu edistää hevosten hyvinvointia.

K-G Holgersson Innovation Award jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Palkinto jaetaan Solvallan raviradan ja Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö Svensk Travsportin toimesta ravialan toimijalle, joka työskentelee K-G Holgerssonin hengessä ja toimii innovatiivisesti raviurheilun kehitystä edistävällä tavalla. Palkinnon arvo on 50 000 kruunua. Valitsijalautakunta perusteli Twisted 3D -silan valintaa seuraavasti: Se on kehitetty täysin K-G Holgerssonin hengen mukaisesti, ja se edistää erittäin paljon hevosen hyvinvointia. 

 

Tomi Wahlstén pyörittää perheyritystä RW Valjaat  Kujalassa, Lahdessa. Hänen perheensä on valmistanut siloja jo neljän sukupolven ajan vuodesta 1918. Tomin isä Reijo Wahlstén perusti yrityksen vuonna 1982 ja nykyään Tomin kanssa työskentelee Tomin poika Teemu.

 

Nyt patentoitu Twisted 3D -sila on kehitetty vuonna 2017. 

”Twisted 3D -sila on maailman ensimmäinen kolmiulotteinen sila, jossa on kiertävä runkorakenne. Rakenteen johdosta sila ylittää hevosen selän tasaisemmalta kohdalta, vähentää näin painetta hevosen herkällä sään alueella ja vapauttaa selän ja etujalkojen liikettä”, Tomi Wahlstén kertoi iloisesti Solvallasta.